Ливърпул имаше сериозни проблеми в мърсисайдското дерби, но го спечели

...
Ливърпул имаше сериозни проблеми в мърсисайдското дерби, но го спечели
Коментари Харесай

Ливърпул спечели мърсисайдското дерби и запази интригата за титлата в Англия

Ливърпул имаше съществени проблеми в мърсисайдското дерби, само че го завоюва с 2:0. Анди Робъртсън откри резултата в 62-ата минута, а Дивок Ориги се разписа в 85-ата. Белгийският нападател имаше съдбоносен принос за триумфа. Първото попадение падна малко след влизането му на терена и той взе участие в офанзивата, а по-късно означи втория гол в мача. Тимът на Франк Лампард не позволи нито едно състояние пред вратата си през първото полувреме, а след почивката стигна до 2-3 положителни положения, съобщи sportal.bg.

Успехът още веднъж приближи “червените” на точка от водача Манчестър Сити пет кръга преди края. Евертън пък се озова в зоната на изпадащите малко преди началото на мача, защото Бърнли завоюва мача си и изпревари “карамелите”.

От самото начало “червените” имаха голямо преимущество по повод владеенето на топката. Отборът на Франк Лампард обаче бе чудесно проведен в отбрана и не оставяше никакви пространства. Играчите само че домакините не успяваха да намерят пролуки в отбранат на противника, а и допускаха някои неточности при подаванията. Опитите на “карамелите” да контраатакуват пък не изглеждаха безвредни.

Гостите не позволяваха на противника да стига до рискове пред Пикфорд. Първият удар на “червените” към вратата пристигна в 22-ата минута, когато Садио Мане съумя да си освободи пространство и стреля от отдалеченост, само че топката мина над вратата. Малко по-късно Антъни Гордън падна в наказателното поле, само че получи жълт картон за симулация, а не желаната дузпа.

Тактиката на Лампард се оказа извънредно сполучлива против тим, който нормално стартира мачовете на извънредно високо движение. Този път Ливърпул не сътвори голово състояние в първия половин час. Две центрирания пред вратата на Пикфорд сътвориха известна блъсканица, само че не доведоха до удар към вратата. В 31-ата минута Жота получи топката от Робъртсън в наказателното поле, само че стреля около вратата.

Евертън освен спираше всевъзможни опити за офанзива на противника, само че и успяваше да основава по-опасните положения, въпреки и много рядко. В 34-ата минута при отлична бърза офанзива Ричарлисон изведе Дукуре зад отбраната. Халфът напредна и стреля по диагонала, само че прати топката около дясната греда на Алисон.

Стилът на “карамелите” изнерви играчите на Ливърпул и почитателите на стадиона. Пикфорд бавеше играта при всяка опция, а малко преди почивката Ричарлисон падна на терена и остана да лежи за трети път от началото на мача. В опит да спре играта Дукуре извърши жестоко нарушаване против Фабиньо, което докара до меле сред играчите в центъра на терена.

След почивката отборът на Клоп опита да вдигне темпото и да притисне противника. Домакините се изнесоха много по-напред, само че това докара до повече рискови обстановки пред Алисон. В една обстановка Гордън падна в наказателното поле след прикосновение с Матип, като гостите имаха искания за дузпа. В 56-ата минута Годсън бе изведен на позиция за удар, само че прати топката около вратата.

Юрген Клоп направи двойна промяна след час игра и укрепи офанзивата с включването на Луис Диас и Дивок Ориги, като извади Кейта и Мане. Промяната незабавно даде резултат. В 62-ата минута композиция сред Ориги и Салах приключи с центриране на египтянина към далечната греда, където топката стигна до Анди Робъртсън, който с глава я прати в мрежата.

“Сините” като цяло се защитаваха, само че в 72-ата минута съумяха да провеждат нова рискова контраофанзива, която приключи с мощен удар на Грей, а топката не мина доста надалеч от дясната греда. Нервните моменти пред Алисон продължиха и в 79-ата минута Робъртсън се намеси уверено и мазета топката в дребното наказателно поле преди тя стигне до Иуоби. Това бе следващата офанзива, която мина през зоната на Александър-Арнолд, който имаше съществени проблеми през целия мач.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР