Ливърпул допусна изненадваща загуба в Лига Европа от Тулуза с

...
Ливърпул допусна изненадваща загуба в Лига Европа от Тулуза с
Коментари Харесай

Имаше ли игра с ръка? Как съдиите Кабаков и Драганов привлякоха вниманието в Англия

" Ливърпул " позволи изненадваща загуба в Лига Европа от " Тулуза " с 2:3 като посетител, а незачетен гол на " алените " за 3:3 провокира доста мнения и дискусия най-много в Англия. Двубоят бе съдийстван от българска бригада, отпред с Георги Кабаков, а водеща роля на ВАР имаше Драгомир Драганов.

Арон Дьонум откри в 36-ата, а в 58-ата Тайс Далинга удвои за домакините. В 73-тата " Ливърпул " понижи с автогол на Кристиан Касерес. Още в 76-ата Франк Магри означи за 3:1, само че най-интересното предстоеше.

В 89-ата Диого Жота върна очакванията на  " Ливърпул ", поради и дългото добавено време - 7 минути. В неговия край отборът на Юрген Клоп изравни посредством Джарел Куанса и най-малко за малко изглеждаше, че грандът е избегнал провалянето против скромния " Тулуза ".

Първоначално остана усещането, че ВАР прегледът е минал, като Кабаков уточни центъра. Веднага по-късно обаче пловдивчанинът бе привикан на екрана от своя сътрудник Драганов. И той реши, че в развиването на офанзивата преди младока и кадър на академията на " Ливърпул " Куанса да вкара, Алексис Макалистър е играл с ръка.

Някои анализатори на Острова, като някогашните играчи на " Ливърпул " Джейми Карагър и Стив Макманамън, показаха неодобрение от решението. Според други то е било правилно. Ясно е, че почитателите на клуба разпъват Кабаков и ВАР в обществените мрежи.

Би Би Си избрани намесата на ВАР и преценката като " противоречива ".

Самият Юрген Клоп също не пропусна проблема, само че побърза да изтъкне, че причина за загубата е играта на тима му, а не толкоз съдийството.

" За мен игра с ръка нямаше, съобщи германецът в първото си изявление след края на срещата. - Преди малко видях видеозапис, само че по какъв начин мога да взема решение? Топката се отбива в гърдите му (на Макалистър, бел. ред.),след това не виждам контакт в ръката. Може да са имали разнообразни фрагменти от тези, които гледах. Беше много преди да отбележим, заради което се запитах къде е нарушаването. Не можах да видя обстановката добре, само че ми споделиха, че е можело да се даде дузпа за нас в друга. Не знам... "

" Но в действителност съм угрижен повече за метода, по който играхме, иска ми се да се бяхме показали по-добре, ако би трябвало да съм почтен. Това ме тревожи най-вече. Трябваше да сме по-агресивни във футболно отношение. Така че загубихме изцяло справедливо. Те завоюваха съвсем всички противоречиви топки. Отстъпихме в това отношение. "

Той продължи с рецензиите към своя тим, най-много за отбраната, за това, че " Ливърпул " е позволил три гола. Почти взехме точка и това нямаше да промени лошото ни показване, само че най-малко настроението ни щеше да е по-добро, рече Клоп. Трябва да приемем резултата, метафизичен приключи той.

Треньорът бе нервиран от това, че конференцията се организира на място, около което прекосяваха скандиращи почитатели на " Тулуза ". Открито изрази неодобрение от протичащото се.

" Организацията на този брифинг доста наподобява на организацията на нашата игра през днешния ден ", заключи в типичния си подигравателен жанр Клопо.

А Стив Макманамън беше най-остър в рецензиите си, говорейки за " пресъдийстване " за TNT Sports. Той недоволстваше най-много от това, че след въпросния миг с Макалистър се е играло много дълго и са се случили доста други неща преди топката да влезе в мрежата. 

" Удивен съм от всичко това ", рече Мака и обърна внимание за доста други противоречиви отсъждания с ВАР в последните дни в Европа и Висшата лига.

На друго мнение бе неговата партньорка в анализите по TNT Sports Рейчъл Браун-Файнс:

" Според мен голът вярно не беше зачетен. "

Подкрепи я Джо Коул, някогашен британски национал, направил кариера в " Уест Хем " и " Челси ", видяхме го неотдавна в България на благотворителния мач на Стилиян Петров.

" Беше си игра с ръка. Да, ние всички се чудехме какво гледа ВАР толкоз дълго време преди самия гол, само че съдията взе вярното решение. Колкото и да не им харесва на почитателите и играчите на " Ливърпул ", имаше игра с ръка ", посочи някогашният халф.

Не по този начин мисли Джийми Карагър, който в обществената мрежа X назова решението " срам ".

А в коментар в. " Дейли Мейл " се споделя, че казусът в Тулуза за следващ път е посочил, че когато се вземат решения с ВАР е належащо да има повече изясненост и поредност, защото в други обстановки това не се смята за игра с ръка и действието не се връща обратно.
Бащата на Луис Диас беше освободен
Луис Диас, който претърпя фамилна драма през последните две седмици с отвличането на родителите му в Колумбия, стартира като титуляр за " Ливърпул " и остана на терена до 81-ата минута.

А малко по-рано татко му беше освободен от похитителите от " Национална освободителна войска ". Той съобщи, че е извънредно благополучен и излезе със алегорично обръщение на фланелката " Freedom for Papa ", изписано на испански език.

Първоначално майката и бащата на Диас бяха похитени, а малко по-късно пуснаха дамата невредима. Преди часове всичко най-накрая завърши, откакто и бащата се прибра вкъщи, по този начин ужасът за фамилията на футболиста свърши.
Кирил Десподов още веднъж направи мощен мач за ПАОК в Европа
ПАОК направи 2:2 с " Абърдийн " в Солун, а още веднъж мощен мач за гръцкия отбор записа Кирил Десподов. Крилото асистира на бразилеца Тайсон за 1:1, а в 81-ата минута бе сменен.

Той направи още няколко положителни подавания, които неговите съотборници не оползотвориха. Малко преди да седне на скамейката Десподов също пропусна.

След 4-ия кръг ПАОК води с 10 т., " Айнтрахт " има 9, а Абърдийн и ХИК към този момент са без шансове за първите две места, надлежно с 2 и 1 т.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР