Литва възнамерява да предостави 200 000 дози ваксина срещу COVID-19

...
Литва възнамерява да предостави 200 000 дози ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Литва дава 200 000 ваксини на източноевропейски страни

Литва има намерение да даде 200 000 дози ваксина против COVID-19 на близките източноевропейски страни, с цел да направи по този начин, че те да не изостават в имунизацията на популацията си, съобщи ДПА.
Правителството има намерение до есента да пренасочи 100 000 дози към Украйна, 15 000 дози към Грузия и 11 000 дози към Молдова. Предстои скоро Вилнюс да реши по какъв начин ще бъдат разпределени и останалите дози.
Литва ще даде имунизацията на AstraZeneca, съобщи външният министър Габриелюс Ландсбергис, представен от организация Балтик нюз сървис (БНС).
"Ваксинационният развой върви бързо и безпрепятствено в страните от Европейски Съюз, само че ние няма да бъдем в сигурност, до момента в който и нашите съседи не бъдат. Истинската взаимност значи деяние ", сподели Ландсбергис. "Надяваме се и други членки на Европейски Съюз да последват образеца на Литва. "
По време на посещаване в Молдова литовският президент Гитанас Науседа приветства решението като "много положително " и "навременно ". Този ход ще подкрепи имунизационния развой, който тук беше много безреден, сподели той в Кишинев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР