Литва обвини Беларус, че жандармерия незаконно е влязла на нейна

...
Литва обвини Беларус, че жандармерия незаконно е влязла на нейна
Коментари Харесай

Литва обвини Беларус, че незаконно изтласква с жандармерия мигранти през границата

Литва упрекна Беларус , че жандармерия нелегално е влезнала на нейна територия, с цел да изтласкат група мигранти през границата, оповестява БиБиСи.

Граничната работа на Литва съобщи, че на белорусите неведнъж е казвано, че са нарушили границата по време на напрегнатия случай. Беларус оспори това и упрекна литовските граничари в принуждение по отношение на мигранти .

Министрите на Европейски Съюз ще се срещнат по-късно, с цел да обсъдят скорошния приток на мигранти от Беларус. Повече от 4100 най-вече иракски мигранти са влезнали незаконно в прилежаща Беларус, членка на Европейски Съюз, до момента тази година.
 Полша и Литва зоват Европейски Съюз за помощ поради прииждащите от Беларус мигранти
Полша и Литва зоват Европейски Съюз за помощ поради прииждащите от Беларус мигранти

" Осъждаме потреблението като оръжие на незаконната миграция от режима на Лукашенко "

Инцидентът във вторник на границата е последният раздор в връзките сред Литва и Беларус , който се утежни доста през последните месеци.

Граничната работа на Литва пусна видеозапис на случая, на който се вижда, че 12 белоруски офицери, въоръжени със щитове и екипировка за вълнения , стоят във групировка, до момента в който мигрантите се качват към литовска територия .

Вътрешното министерство на Литва съобщи, че 35 мигранти са били " принудени принудително " от беларусите да преминат границата . Вътрешният министър Агне Билотайте съобщи, че литовските граничари ще засилят патрулите в отговор на " провокацията ".

Граничната работа на Беларус пусна собствен личен видеоклип , който не демонстрира 12-те жандармеристи , нито хипотетичното прекосяване на литовска територия. Във видеото се вижда по какъв начин литовските граничари се борят с мигранти, някои от които са избутани на земята.

Беларуската гранична работа упрекна литовските граничари, че съзнателно са пренебрегнали " всички молби за леговище ".
 Литва не има вяра връзките с Беларус скоро да се подобрят
Литва не има вяра връзките с Беларус скоро да се подобрят

Заради рецесията с незаконните мигранти

Лукашенко неведнъж предизвестява, че беларуските управляващи към този момент няма да спрат притока на незаконни мигранти към членове на Европейски Съюз.

Във вторник шефът на литовската гранична защита Рустамас Любаевас съобщи, че напрежението на границата Беларус-Литва , където предходната седмица Народното събрание на Литва гласоподава за създаване на ограда, остава високо .

Междувременно десетки идващи бяха отхвърлени заради политиката на Литва за отбиване на мигрантите .

Германският канцлер Ангела Меркел осъди Лукашенко за потреблението на бежанци за " подкопаване на сигурността " и напън върху Европейски Съюз .
 Полша изпрати войски до границата с Беларус поради мигрантски напън
Полша изпрати войски до границата с Беларус поради мигрантски напън

В интервенцията вземат участие над 900 полски войници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР