Литва, Латвия, Естония и Полша съвместно въведоха от днес допълнителни

...
Литва, Латвия, Естония и Полша съвместно въведоха от днес допълнителни
Коментари Харесай

Литва, Латвия, Естония и Полша въвеждат нови ограничения срещу руските граждани с шенгенски визи

Литва, Латвия, Естония и Полша взаимно вкараха от през днешния ден спомагателни ограничавания за съветските жители, които желаят да влязат на тяхна територия, съобщи ДПА.

И четирите страни няма да позволяват на съветски жители с шенгенски визи за туризъм, бизнес, спорт или културни цели да минават границите им.

Въпреки това ще се ползват някои изключения, в това число за руснаци, които към този момент обитават в някоя от страните, и за политически дисиденти, както и по филантропични аргументи.

Четирите страни от Европейския съюз подхващат този ход в отговор на съветското навлизане в Украйна. По-рано всяка от тях независимо вкара ограничавания, по силата на които издаването на визи и позволения за престояване на руснаци значително бе прекратено.

Въпреки че до момента можеше да се влиза в някоя от останалите страни от Шенгенско пространство, като се минава през някоя от четирите страни, в този момент това към този момент няма да бъде допустимо. На всички съветски жители с шенгенски визи ще бъде отказвано влизане, без значение от това коя страна членка ги е издала.

Шенгенското пространство включва 22 страни членки на Европейския съюз, както и четири други европейски страни, напомня ДПА.

Досега в Литва не са били позволени 11 съветски жители в първия ден, в който работят новите правила, излиза наяве от данни на литовските управляващи.

Министър-председателката на Естония Кая Калас прикани и други страни да се причислят към възбраната.

" Трябва да използваме всички принадлежности, с които разполагаме, с цел да накараме Русия да спре тази война ", съобщи в събота Калас.

Литовското държавно управление през днешния ден съобщи, че обмисля също по този начин да затвори границата си за жители на прилежащ Беларус.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР