Лицензът на фирмата собственик на изгорелия автобус - Беса Транс

...
Лицензът на фирмата собственик на изгорелия автобус - Беса Транс
Коментари Харесай

Скопие отне лиценза на фирмата собственик на изгорелия автобус

Лицензът на компанията притежател на изгорелия рейс - " Беса Транс БТБ ", е лишен, излиза наяве от известие на министерството на превоза на Република Северна Македония., предава Българска национална телевизия.

Министерството е открило, че рейсът няма издадено позволение за транспортиране на пасажери. Превозното средство не е вписано в електронната система за издадени лицензи за осъществяване на вътрешен и/или интернационален транспорт на пасажери, споделят още от транспортното министерство в РСМ.  В известието се споделя и, че в министерството на превоза и известията има четири лицензирани коли на компанията " Беса Транс БТБ ", само че рейсът, който взе участие в злополуката, не е измежду тях.

Правителството на западната ни съседка е разпоредило държавният инспекторат по превоз да извърши подробна инспекция на превозвача " Беса Транс БТБ ". Решението се очакваше още нощес, защото беше оповестено от външния и транспортния министър на страната. Министерство на вътрешните работи на Р Северна Македония ще извърши инспекция на граничния пункт " Деве хълм ", с цел да откри по какъв начин рейс без лиценз е минал през три държавни граници.

Почти незабавно по-късно македонската организация " Беса транс " отхвърли информациите, че в рейса е имало незаконни туби с гориво и пиротехника. От " Беса транс " приканиха медиите " да не спекулират и да не пречат на следствието ". " Искаме да осведомяваме околните на починалите, както и тези на ранените, че в рейса не е имало никаква контрабандна стока - нито гориво, нито пиротехника. Става въпрос за оскърбителен спекулации. Резервоарът на рейса побира 450-500 литра гориво. В рейса не е имало спомагателен контейнер за контрабанда ", оповестиха още " Беса транс ".

" Приоритетът е да се разкрие източникът на детонацията, която е провокирала толкоз мощен пожар в рейса. Така че всички условия ще бъдат тествани, в това число имало ли е туби с гориво в рейса ". Това пък разгласи в  по мотив трагичната автобусна злополука на автомагистрала Струма, лишила живота на 46 души, измежду които и 12 деца. 

С тези думи правосъдният министър отговаря на въпрос дали северномакаденското държавно управление прави опити да разследва информация, съгласно която с тези рейсове се придвижват пластмасови туби цялостни с нафта, която е по-евтина в Турция. Маричич прецизира и, че оживелите от злополуката категорично са споделили, че е имало детонация, която е предизвикала пожара в рейса. Мисля, че прокурорските и полицейските служби би трябвало да прегледат тези обстоятелства, прибавя той.

Само ден по-рано и зам.главният прокурор Борислав Сарафов разгласи, че има данни за гърмеж при трагичния инцидент, само че към момента не ясно какво го е предизвикало - дали нещо от вътрешната страна, или удар с мантинелата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР