Лицензът на „Еврофутбол” за наземни и онлайн залагания върху резултати

...
Лицензът на „Еврофутбол” за наземни и онлайн залагания върху резултати
Коментари Харесай

Отнеха окончателно лиценза на Еврофутбол

Лицензът на „ Еврофутбол” за наземни и онлайн залагания върху резултати от спортни надпревари и надбягвания с коне е дефинитивно лишен, излиза наяве от решение на Държавната комисия по хазарта. От компанията го оповестиха за нелегално в известие до медиите.

Решението на Държавната комисия по
хазарта е от 14 юли, като в него е посочено, че „ Еврофутбол” има просрочени обществени отговорности. Дружеството нито е предоставило обезпечения за тях, нито е почнало да ги погасява. От решението излиза наяве, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица мнения. От „ Еврофутбол” са безапелационни, че обществените отговорности са „ спорни”, също така са обект на произвеждане, водено от прокуратурата.

От комисията обаче акцентират, че обвинанията по Наказателния кодекс са към физически лица, а „ Еврофутбол” е юридическо лице по смисъла на Търговския закон. Освен това без значение от обжалването в съда, решенията на комисията влизат в действие неотложно.

На първа инстанция съдът реши, че краткотрайното лишаване на лиценза на „ Еврофутбол” е непозволено, за което медиите научиха от обява във фейсбук профила на Васил Божков. Този път от компанията изпратиха прессъобщение, в което оспорват законността на дейностите на комисията по
хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР