Лицемерие е да се твърди, че не изнасяме оръжие за

...
Лицемерие е да се твърди, че не изнасяме оръжие за
Коментари Харесай

Безлов: Военната ни индустрия е в риск от руски мокри операции

" Лицемерие е да се твърди, че не изнасяме оръжие за Украйна. Нашата промишленост, особено военната част, е в доста висок риск от съветски " мокри " интервенции. От 2015 година имаше опити за убийства на Гебрев, сина му и изпълнителния шеф на завода. Имаше и серия от бомбени произшествия, детонации, " нещастни " случаи " в български полигони и хранилища. Инциденти с продукция на Гебрев имаше и в Чехия през 2014 година ", разгласи Тихомир Безлов, основен специалист Програма " Сигурност " от Центъра за проучване на демокрацията.

Според него тази част от промишлеността ни би трябвало да е извънредно деликатна.

" Държавата би трябвало да се опита да обезпечи сигурност на тези предприятия с защита. Руските офицери от ГРУ не престават да са проблем. Индикатор ще е, в случай че има произшествия в тези фабрики у нас в идващите седмици. Разликата е, че през 2015 година съветските служби влизаха свободно в България, в този момент има повече трудности ", добави Безлов.

Експертът удостовери, че България е доста огромен фактор в износа на оръжие, особено боеприпаси.

" През 2017 година, по време на войната с " Ислямска страна ", България направи връх от 1990 година и надмина върховете отпреди този интервал - изнесе от порядъка от милиард и 200 милиона евро продукция. Цяла Източна Европа изнася в този миг малко повече. Става дума най-вече за боеприпаси, в която сме профилирани ", означи Безлов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР