Лицата, загубили доверието на обществото, нямат да имат право да

...
Лицата, загубили доверието на обществото, нямат да имат право да
Коментари Харесай

Китай забранява на хулиганите да летят със самолет

Лицата, изгубили доверието на обществото, нямат да имат право да се качват на аероплан в Китай. Местните управляващи вкарват възбраната от 1 май като мярка за сигурността на полетите, заяви Главното ръководство на гражданската авиация на Китай.

Институцията отбелязва на уеб страницата си, че възбраната за хвърчене ще се отнася за хората, които с дейностите си са създавали рискови обстановки на самолетите по време на полет. Описани са 9 типа държание, върху които ще се простира възбраната. За такова се считат лъжливите известия за планувани атентати, потребление на подправени документи за пътешестване със аероплан, слагането на персонални движимости на пътеката в самолета или пред спешните изходи, транспорт на неразрешени предмети, опит за влизане в пилотската кабина,  заплахи към чиновниците на летищата и екипажа на самолета, сбивания, обири или пушене и отвод да се извършват инструкциите по време на хвърчене.

Срокът за лишаване на правото за хвърчене на провинилите се ще е 1 година, през която имената им ще попадат в специфичен черен лист.

Китайското държавно управление било насила да предприеме ограниченията поради зачестилите случаи на недопустимо държание на пасажерите на китайските авиолинии.

Един от последните произшествия е от предходната седмица – аероплан на Air China от Чанша (провинция Хунан, Централен Китай) до Пекин трябвало да кацне изключително поради заканите на мъж да намушка стюардесата с писалка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР