Лица и фирми от област Бургас, извършващи електронна търговия, са

...
Лица и фирми от област Бургас, извършващи електронна търговия, са
Коментари Харесай

Електронни търговци укрили приходи за близо 15 млн. лева, показаха проверки на данъчните

Лица и компании от област Бургас, извършващи електронна търговия, са укрили доходи за близо 15 млн. лв.. Сумите излизат на ярко след инспекции и проверки в бранша на търговията по интернет, осъществени от екипи на териториалната конструкция на приходното ведомство в морския град. Това оповестиха от пресцентъра на данъчните.
 
„ Затягаме данъчния надзор върху електронната търговия. Това е извънредно динамично разрастващ се бранш , чиито обороти нарастват с внушително движение всяка година и в същото време с голям риск от отбягване на данъчно облагане “, разяснява представителят на Национална агенция за приходите Бургас Христо Узунов. Той изясни, че при проверките се употребява профилираният програмен продукт за разбор на данни в електронен тип.



На територията на района са били ревизирани 54 лица - физически и юридически, които е трябвало да внесат налози в размер на над 1,4 млн. лв., само че не са го създали. Данъчните са достигнали до обектите на проверки посредством следене на паричните потоци на заплащанията от осъществените покупко-продажби през интернет. При сходни контролни дейности се реализира разбор, сравняване и засичане на голям размер информация, настрана се организира наблюдаване и върху цялостната организация на работа на избрани електронни магазини.
 
Следи се също за нерегистрирани по ЗДДС лица, при които получените суми надвишават прага за наложителна регистрация. Установяват се уеб уеб страниците, посредством които се правят продажбите в интернет, съпоставят се и данните от годишните данъчни заявления. Проверяваните лица и компании са правили електронна търговия най-вече с облекла, обувки и уреди за домашна потребност . Разплащанията са били без банкови преводи.
 
 БГНЕС, архив-->

Наблюденията демонстрират, че главно по интернет се купуват облекла и спортни артикули, след тях - артикули за дома, пътувания и хотелски резервации, електронно съоръжение и билети за разнообразни развлекателни събития.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР