Литовецът Вайдотас Жала изненадващо поведе на рали Дакар, което за

...
Литовецът Вайдотас Жала изненадващо поведе на рали Дакар, което за
Коментари Харесай

Литовец поведе на Дакар в Саудитска Арабия

Литовецът Вайдотас Жала изненадващо поведе на рали " Дакар ", което за първи път се организира в Саудитска Арабия. Пилотът на Мини приключи първия стадий в пустинята за 3:19:4 часа. Втори при автомобилистите е нормалният любимец Стефан Петерханзел (Фр, Мини) на 2,14 мин., пред Карлос Сайнс-старши (Исп, Мини) на 2,50, първенецът от 2019 година Насер Ал-Атия (Кат, Тойота) на 5,33 и други Дебютантът в най-трудното рали съревнование в света - двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо (Исп, Тойота) се показа на равнище, като даде 11-о време на 15,27 мин.

Миналогодишният победител при мотоциклетистите Тоби Прайс с КТМ сподели, че отново ще бъде кандидат за трофея, като поведе след първия специфичен стадий с дължина 319 км от Джеда до Ел-Ваджх. Австралиецът финишира за 3:19:33 ч.

42-ото издание на ралито се организира в Саудитска Арабия заради финансови съображения. От 1979 до 2007 година то бе известно под названието " Париж-Дакар ", като забележителна част от маршрута му преминаваше през Африка. От 2009 до 2019 година надпреварата се организираше в Южна Америка, само че предходната година беше единствено в Перу, тъй като Боливия и Чили се отхвърлиха от домакинство. Саудитска Арабия има 5-годишен контракт. Сега финалът ще е на 17 януари след преминати над 9000 км, разграничени в 12 стадия, най-вече през пустинята.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР