Литературно-художествен и в същото време интерактивен музей в България? Да,

...
Литературно-художествен и в същото време интерактивен музей в България? Да,
Коментари Харесай

Чудният дигитален музей в Казанлък |

Литературно-художествен и в това време интерактивен музей в България? Да, подобен можем да посетим в китното градче Казанлък. В него група запалянковци преобразяват локалния книжовен музей на Чудомир в място за същинско цифрово преживяване за всеки решил да се допре до създателя, прочут измежду артистичните среди с другите си културни превъплъщения.

Използваните аудио-визуални похвати – филм за живота и творчеството на Чудомир, анимация “Шареният свят на нашенци ”, снимани на фона на пейзажите на създателя, както и достоверни записи с Чудомировия глас, ловко придвижват посетителите на музея към креативния развой на създателя, като допират сетивата им по един паметен метод.

Директорът на литературно-художествения музей “Чудомир ” – Добрина Матова, дефинира плана “Чудеса в музея на Чудомир ”, финансиран с поддръжката на самодейността “Ти и Lidl за по-добър живот “, като нужна и значима стъпка за реновиране и разпространение на галерията измежду по-младата и дейна аудитория.

“Всички модерни музеи по света търсят ново и запаметяващо се музейно прекарване и от ден на ден от тях внедряват съвременна и интерактивна техника, с която да привлекат по-млада аудитория. Създадохме плана “Чудеса в музея на Чудомир ” точно с тази цел – да достигнем до младежите ”, споделя Добрина.

Благодарение на програмата “Ти и Lidl за по-добър живот ” планът “Чудеса в музея на Чудомир ” съумява да придобие международна музейна  стойност, радваща се на голям посетителски интерес и придаваща съвременен образ на града измежду всички локални поданици и посетители. Инициативата на Лидл България започва през 2017 година и е израз на дълготрайния ангажимент на компанията да способства за по-добър
метод на живот посредством дейна поддръжка на цивилен организации в три области: обучение, просвета и историческо завещание, и околна среда. За трите си издания досега тя съумя да финансира 73 плана в 66 обитаеми места в цяла България с фонд, възлизащ на над 545 000 лева, достигайки до близо 260 хиляди души. Следващата седмица следва оповестяването на спечелилите в 4-то издание накато тазгодишния фонд на програмата е в размер на 170 000 лева

Открийте още секрети за цифровия литературно-художествен музей „ Чудомир “, както и за други два впечатляващи плана - “Шумен в графити ” и “Ехо от предишното ”, част от самодейността:

се осъществя в партньорство с и. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР