Листите на обединението* Продължаваме Промяната - Демократична България вече са

...
Листите на обединението* Продължаваме Промяната - Демократична България вече са
Коментари Харесай

Радан доволен: Мъката с листите мина, резултатът е много добър

Листите на обединението* Продължаваме Промяната - Демократична България към този момент са импортирани. Най-мъчителният стадий на обединителния развой мина - съгласно моето мнение и дълготраен опит - рядко безболезнено. Няма идеални листи, няма - даже в единните партии - нареждане без взаимни отстъпки и недоволни. Резултатът е повече от позитивен, логически и ориентиран към общия триумф.

Важното е друго. Днешният ден е начало, а не завършек на обединителния развой и на първо място - на оздравителния развой в българската политика. Този съюз може да е просрочен - аз приканвам за него от година и половина. Но през днешния ден е по-голям от през вчерашния ден - като бариера пред разрушителните трендове и като късмет за позитивно развиване на обществото.

За всички, които ще акцентират разлики сред обособените партии в обединяването - давайте, по този начин подчертавате силата ни. Защото политиката е по същността си обединяване, съчетаване на особеното, намиране на общата полезност измежду разнородните публични възгледи и ползи. Политиката е дарба да работиш с другия, да преговаряш, да търсиш най-хубавото решение. Да сътрудничиш даже и с тези, които не харесваш, да отстояваш позиции пред тези, които не харесват теб, до момента в който се стигне до общия интерес, до общото богатство. Политиката е да управляваш хора, които не те харесват, по метод, който е добър и за тях - а задачата на нашето обединяване е точно да управляваме България, с качествата и гения на всички българи и в публичен интерес.

А общото сред Политическа партия, Демократична България и партийно необвързаните жители и организации, които поддържат обединяването, е доста. От лидерско равнище, през претендентите, деятелите, та до гласоподавателите. И по-важното - общото е ориентирано към бъдещето на страната, то е споделена фантазия, мироглед, решения със самоуверен небосвод към #България2050г.
*Умишлено споделям " обединяване ", а не " коалиция ", тъй като последните 15 години са ме научили, че напълно не всяко коалиране е учредено на общи позитивни цели и визия за бъдещето и политиката, а в тази ситуация е тъкмо по този начин. Не се съюзяват борещи се за краткосрочно оцеляване дребни обединения, а сигурни участници в бъдещия парламент, в името на огромна политическа цел - първо място и устойчиво реформаторско ръководство. Както преди доста месеци сподели Христо Иванов - и беше доста прав - България има потребност от дълготрайно единение на демократичните и новаторски сили, единствено по този начин може да се реалокира коловозът на политиката ни от блатото на предишното...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР