Листата от нийм са полезни не само здравето, но и

...
Листата от нийм са полезни не само здравето, но и
Коментари Харесай

Листа от нийм – 5 ползи за красотата и здравето

Листата от нийм са потребни освен здравето, само че и за хубостта. Как действа храносмилателната ви система през целия ден зависи значително от това, което оферирате на стомаха си незабавно след пробуждане. Добре знае се, че потреблението на избрани храни или питиета в границите на първия час след събуждането оказва помощ за задействане на метаболизма ви.

Едно такова постоянно срещано лекарство в индийските семейства е нийм, или индийски люляк, с цел да бъдем точни. За практиката и изгодите от яденето на листа от нийм на празен корем се приказва от дълго време и ето всичко, което би трябвало да знаете за това.

Листата на нийм могат да имат голям брой изгоди за вашата коса, кожа и изцяло здраве. Нийм има противовъзпалително, противогъбично, антибактериално и антиоксидантно деяние. Хранително наличие на листата се състои главно от протеини, въглехидрати, минерали, витамин С, каротин, глутаминова киселина, пралин, цистин и няколко мастни киселини, за които е известно, че са доста потребни за кожата.

Листата от нийм за най-ефективни когато се употребяват пресни, заран на гладно. Това е, с цел да се подсигурява, че питателните субстанции на нийма се всмукват изцяло, без да се разреждат с друга храна или питиета. Консумирането на нийм на празен корем също подсигурява, че питателните субстанции доближават до кръвния ви поток в тяхната мощна форма и работят от вътрешната страна на открито.

1. Листата на нийм оказват помощ за понижаване на появяването на акне

Както бе упоменато нагоре, листата на нийм имат противовъзпалителни и антибактериални свойства. Когато се употребяват, съединенията, присъстващи в листата, могат да се борят с редица кожни инфекции, в това число акне, сърбеж, ухапвания от инсекти, екзема, трихофития и затруднения от изгаряния.

Консумацията на нийм оказва помощ за филтриране на кръвта и поддържа здрава кожа. Те също по този начин понижават възпалението в тялото ви, което оказва помощ да поддържате мастните си жлези под надзор и инхибира несъразмерното произвеждане на себум. Това е изключително потребно при сезонно акне, когато прекомерно мазната кожа може да запуши порите ви и да аргументи черни точки.

2. Листата от нийм оказват помощ за поддържането на здрав скалп

Консумацията на листа от нийм поддържа здравето на скалпа и по-добрия напредък на косата. Противогъбичните свойства на нийм могат да оказват помощ в битката с инфекциите на скалпа, породени от маласезия, гъбичка, която е склонна да се любува на естествените масла на скалпа и прави косата по-мазна. Доказано е, че както използването, по този начин и яденето на листа от нийм оказват помощ да се предпазите от инфекции на скалпа, породени от маласезия,като в допълнение потискат растежа на пърхот и лющене на скалпа.

Нийм също е богат на антиоксиданти, които могат да оказват помощ в битката с увреждането на свободните радикали върху скалпа ви. Това косвено предотвратява ранното „ стареене “ на скалпа, като потиска косопада и също по този начин подтиква растежа на нова коса. Допълването на вашата диета с антиоксиданти може да помогне за възстановяване на циклите на клетъчна обмяна на скалпа, поддържайки го подхранен и здрав.

3. Листата от нийм покачват имунната ви система

Едно от главните преимущества на потреблението на нийм на празен корем е, че оказва помощ за възстановяване на здравето на червата. Поддържането на положително здраве на червата е належащо, с цел да се чувствате здрави от вътрешната страна и извън. Така вашата храносмилателна система е по-добра в обработва и усвоява питателните субстанции и изхвърля токсините. Такава постоянна форма на детоксикация оказва помощ да поддържате кръвта си чиста и покачва способността на тялото ви да се бори с инфекциите и защищава положения като тресчица и грип.

Яденето на листа от нийм може да помогне на имунната ви система да се саморегулира и защото е богато на етанол, може да ускори антибактериалната интензивност против външни патогени. Пиенето на вода от нийм на празен корем също може да увеличи способността на тялото ви да лекува вътрешните си рани, като ви защищава от разболяване и ви оказва помощ да поддържате оптимално здраве.

4. Листата от нийм усъвършенстват оралното здраве

През последните години има изместване на фокуса към оралното здраве, с цел да се увеличи естетиката на хубостта – красивата усмивка се оказва привлекателно качество, което всеки желае.

Тук идва повишаването на известността на дъвченето на листа! Съединенията, присъстващи в нийм, могат да ви оказват помощ да запазите зъбите и венците си без струпване на зъбен камък и плака. Антибактериалните свойства на листата също са положителни за освобождение на устната ви празнина от бактерии, насъбрани от предходната нощ. Това може в допълнение да помогне да се отървете от неприятния мирис, породен от неналичието на привички за джука хигиена.

Билковото лекуване с дъвчене на листа от нийм е известно, че оказва помощ за полирането на зъбите ви и оказва помощ за естественото им избелване. Така че, прибавянето на този обред към утринната ви рутина, в действителност може да ви помогне.

5. Листата на нийм оказват помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар

Една от по-добре познатите и от дълго време практикувана приложимост на листа от нийм е потреблението им за ръководство на равнищата на кръвната захар. Все още обаче са нужни доста проучвания, с цел да се откри директната връзка сред дъвченето на листа от нийм на празен корем заран и равнищата на кръвната захар. Това е по този начин, тъй като листатата от нийм са богати на доста флавоноиди и гликозиди. Те могат да оказват помощ за ръководство на оптималните равнища на кръвната захар при хора, които се борят с диабет или диабетни положения.

Тъй като няма евентуални странични резултати при потреблението на листа от нийм, безвредно е да се допусна, че можете да го добавите в хранителния си режим си.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР