Листата на опозиционната дясна Народната партия, водена от Исабел Диас

...
Листата на опозиционната дясна Народната партия, водена от Исабел Диас
Коментари Харесай

Десницата печели вота за Мадрид

Листата на опозиционната дясна Народната партия, водена от Исабел Диас Аюсо, печели победа на районните избори в Мадрид, съобщи АП.

Агнецията се базира на екзит полове. Те сочат, че десницата удвоява местата си в локалния парламент спрямо вота от 2019 година. Партията получава 64 от общо 136 места .

Опонентите им от ръководещата Социалистическата партия на Педро Санчес имат едвам 25 места, което е загуба на 12 представители от последния избор.

Исабел Диас Аюсо е един от главните критици на държавното управление на Педро Санчес и на политиката му на строги ограничавания в битката с пандемията от ковид. Тя държеше питейните заведения и магазините в Мадрид да останат отворени през цялата пандемия.

Ожесточената акция акцентира поляризацията в испанската политика. Изабел Диас Аюсо към момента не съумя да получи болшинство и може да се окаже в съюз с крайната десница.

Последната от 2019 година бележи напредък в испанската политика, отбелязва Би Би Си.

Междувременно водачът на " Подемос " Пабло Иглесиас разгласи, че се отдръпва от политиката след слабото показване на партията му на вота .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР