Лишените от свобода във Врачанския затвор в никакъв случай не

...
Лишените от свобода във Врачанския затвор в никакъв случай не
Коментари Харесай

Дядо Коледа и Снежанка зарадваха пандизчиите във врачанския затвор /снимки/

Лишените от независимост във Врачанския затвор никога не са лишени от занимания по празниците, научи BulNews.bg. Под зоркото наблюдаване на чиновниците в зандана, пандизчиите честват още от началото на декември и считат да продължат чак до ромската Нова година, споделиха от управлението на изправителната институция.
В момента пандизът във Враца изобщо не наподобява на злокобно и плашещо място, таман в противен случай. Коледният дух е превзел всичките му жители, които са се впуснали в конкуренция да украсяват общите елементи и килиите си. Пандизчиите са се разделили на тимове и всеки желае да завоюва годишния конкурс за най-хубава коледна декорация.
Във вторник зад дебелите стени на пандиза се провел коледен ваучър. Двама от съкилийниците се превъплътили в Дядо Коледа и Снежанка и раздавали дарове на останалите. По думите на началникът на бранш „ Социални действия и възпитателна работа “ Мария Генадиева, конкуренцията кой да влезе в облика на белобрадия дъртак била извънредно оспорвана, защото всеки желал да зарадва приятелите си. Днес зад решетките ще има нов ваучър, проведен от ученици на учебното заведение за лишени от независимост. Те са подготвили богата стратегия от фолклорни песни и танци и викторина с любопитни въпроси.
Изявите на лишените от независимост не завършват дотук. Организират се разнообразни занимания, с които всеки да покаже по-добрата си страна. Някои от пандизчиите създават коледни картички, други репетират за идни пиеси, трети вземат участие в изработването на месечния вестник на пандиза, има и такива които се впускат в спортни надпревари и печелят купи и медали за популярност на институцията.
„ Лишените от независимост са доста въодушевени от празничните мероприятия и всеки желае да се включи с нещо. Някои от тях са доста надарени. 16 пандизчията даже взеха присъединяване в народен конкурс за есе на тематика „ Магията на Коледа, време за състрадание и поддръжка “. От предадените есета избрахме трите най-хубави, който ще бъдат оценени от специфична комисия в основната дирекция за изтърпяване на наказванията и ще се борят на финала всред всички затвори в страната “, показа Генадиева.
Най-очакваното събитие за близо 400 лишени от независимост във врачанския затвор обаче се оказват премиите от управлението, които са за положително държание през миналата година. Някои от примерните късметлии ще получат удължено рандеву без загради с околните си за период от 4 часа. Най-заслужилите пък ще могат да се насладят на отпуск, само че този празничен подарък се поставя единствено на пандизчиите, които изтърпяват наказването си в общежитията от открит вид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР