Лишени от свобода, изтърпяващи присъдите си в Софийския затвор сигнализирали,

...
Лишени от свобода, изтърпяващи присъдите си в Софийския затвор сигнализирали,
Коментари Харесай

Прокурорският син превъртя в затвора, твърди че е Сатаната и демон се е вселил в него

Лишени от независимост, изтърпяващи присъдите си в Софийския затвор алармирали, че 20-годишният наследник на прокурора от Пернишката окръжна прокуратура Бисер Михайлов ги подлага на систематичен физически и душевен тормоз

Дори и зад решетките на Централния софийски затвор, където е въдворен, прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов, обвиняем за серия от непредизвикани побои от мирни жители, безчинство и закана за ликвидиране към някогашната си другарка, продължава с бруталните си изстъпления, написа Уикенд.

Лишени от независимост, изтърпяващи присъдите си в Софийския затвор алармирали, че 20-годишният наследник на прокурора от Пернишката окръжна прокуратура Бисер Михайлов ги подлага на систематичен физически и душевен тормоз, а извращенията му зад решетките са безусловно пренебрегнати от началника на Софийския затвор, шефа на Главна дирекция „ Изпълнения на наказванията “ и Софийската региона прокуратура.

В своя писмена тъжба до прокуратурата 29-годишният Янко Савков Ангелов, въдворен като следствен в 11-а група на Софийския затвор, твърди, че прокурорският наследник от Перник Васил Михайлов му нанесъл нечовечен побой в леглото, а по-късно го заплашил на висок глас, че ще избие до крайник цялата му фамилия.

Случката се разиграва преди към месец, навръх Никулден. „ На 6 декември 2023 година сред 11 и 11.20 ч. си лежах в леглото, когато усетих мощни удари в лицето. Върху мен беше съкилийникът ми Васил Бисеров Михайлов. Без причина той ми нанесе мощни удари в лицето. За миг съм изгубил схващане. Свестих се, когато ме буташе старшината и ме питаше дали съм жив. Свестих се и се изправих, момчета от спалнята ме придържаха, с цел да не падна. Виеше ми се свят. Леглото, чаршафите ми и облеклата ми бяха задачите в кръв. Лявото ми око беше подуто, вече  цял месец имам синьо под окото и ме боли. Чувах по какъв начин до момента в който ме биеше, Васил Михайлов крещеше: „ Умри, чернилко! Ще те убия, каруцар замърсен! Не умреш ли, цялото ти семейство ще поръчам да бъде избито “. След всичко, което ми аргументи, Васил продължи със заканите по коридора. Мен ме заведоха в болничното заведение на пандиза, направиха ми здравно “, написа в жалбата си до Софийската региона прокуратура пребитият от прокурорския наследник Янко Савков.

Друг лишен от независимост – Николай Василев, твърди в писмена тъжба до прокуратурата, че през последните месеци Васил Михайлов е пребил неоснователно още няколко от пандизчиите и че е рекетирал за пари други пандизчии.

„ Направете информация на протоколите, подадени от старшините за рекета, побоищата и заканите, които насочва към надзирателите и други лица от пандиза. Васил не е добре с главата, мисли се за Дявола и демонстрира корема си по какъв начин Сатаната го е жигоса. Хранел се от тъмнината. Много лишени от независимост не смеят да пуснат тъжби в прокуратурата за побоите и жестокия тормоз, на които са подложени от Васил Михайлов, защото се опасяват от татко му. Включително и надзирателите! “, написа Николай Василев.

Друг лишен от независимост, чието име е засекретено, споделя как прокурорският наследник от Перник употребявал изцяло гладко опиати в килията си и редовно използвал незаконно импортирани мобилни телефони, а след това принуждавал посредством закани за ликвидиране други пандизчии да поемат виновността за скрито импортираните мобилни апарати.

„ Още на втория ден след въдворяването му във второ спално помещение Васил Михайлов извика лице, което не познавам, само че зная, че го назовават Саламчето, и още когато индивидът влезе, Васил стартира да го бие. Сцепи му веждата... Саламчето беше застрашен с пердах и анално обезчестяване, в случай че пусне тъжба.

 Други трима съкилийници на Васил Михайлов от второ спално също бяха бити и унизени от него. Случаите на експанзия и физически тормоз са безброй.

Те обаче са прикривани от администрацията и охранителния състав на Софийския затвор “, жалва се различен лишен от независимост.

Според изказванията на пандизчиите единствено зад решетките на Софийския затвор прокурорският наследник от Перник е пребил грубо и неоснователно петима лишени от независимост.

Сред последните жертви на Васил Михайлов зад стените на Софийския затвор е лишеният от независимост Мирослав Асенов, който написа, че на 30 декември м.г. след 18 часа вечерта е бил привикан от прокурорския наследник посредством пратеника му Мариан.

Емисарят на Васил Михайлов заплашил Мирослав, че в случай че не се яви незабавно пред прокурорския наследник, ще го прободе с „ наострено желязо ", прикрито в гащите му. Когато Мирослав влезнал в килията на Васил Михайлов, прокурорският наследник го блъснал с пестник в главата, а след това го засипал с удари взаимно с Мариан.

„ Васил и Мариан ме ритаха в лицето, по-късно Васил извика: „ Сега ще го убием! Чакай, преди да го изхвърлим в коридора, да го фотографирам пребит за сбирката си! Видях по какъв начин Васил извади бял телефон и го даде на Мариан, с цел да ме снима “, жалва се пребитият от пердах Мирослав Асенов.

От писмената му тъжба оказва се, че прокурорският наследник рекетирал лишените от независимост в Софийския затвор да му заплащат ежемесечно „ такса успокоение “, с цел да не бъдат бити и унизени от него и от бандата му.

Според изказванията на лишените от независимост зад решетките прокурорският наследник Васил Михайлов е съумял да сътвори лична тайфа, която интензивно взе участие в издевателството и рекета над пандизчиите.

Като членове на групировката на Михайлов се загатват имената на пандизчиите Мариан и Илиян, които употребявали и пласирали опиати зад решетките на Централния софийски затвор.

Запознат от Софийската районна прокуратура удостовери, че през предходната седмица са постъпили няколко тъжби за физическо принуждение против прокурорския наследник Васил Михайлов, подадени от жители на пандиза в София, като сега тече следствие. Възможно е 19-годишният садист да се снабди с нова порция обвинявания за нанасяне на телесни повреди.

Поредните свидетелства за експанзията на сина на пернишкия областен прокурор. Бисер Михайлов не са изненада за жертвите му от града на стоманата.

Един от очевидците против Васил Михайлов по делото за нанесени от него побои над перничани, което се гледа в София, разяснява, че действително жертвите на прокурорския наследник са над 30, само че множеството от пребитите не смеели да свидетелстват от боязън за живота си.

Мнозина са на мнение, че Васил Михайлов е отключил психическо заболяване в резултат на използвани от него синтетични опиати в продължение на години.

„ Момчето не е добре! Той твърди, че е Сатана, че има вселен дявол в него. Трябва да бъде въдворен в друго заведение или пък да е самичък в килия при тежък режим. Какво би трябвало да се случи – да убие някого, както внучката на Виолета Донева – Ивет, която закла баба си като пиле ли? Кой тогава ще поеме отговорност? ”, пита майката на един от задържаните.

И упорства затворническата администрация неотложно да вземе ограничения, преди да се случи нещо ужасяващо зад стените на панделата.

Още когато беше задържан през лятото на 2022 година и въдворен в килия на следствения арест, прокурорският наследник стартира с изстъпленията си зад решетките. Михайлов-младши се сби с пътния палач Георги Семерджиев и с автокрадеца Боци, заплаши надзорник с ликвидиране, а поради нападателния си манталитет беше изместен в пандиза в Бобов дол при започване на м.г. с претекст, че с държанието си заплашва сигурността и реда в пандиза в София.

През пролетта на 2023 година обаче Административният съд в Кюстендил почете жалбата му, че непозволено е изпратен в различен пандиз и прокурорският наследник беше върнат назад в Централния софийски затвор.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР