Лишен от свобода претендира за 400 000 лв. обезщетение от

...
Лишен от свобода претендира за 400 000 лв. обезщетение от
Коментари Харесай

Затворник иска 400 000 лв. от държавата за лоши битови условия

Лишен от независимост претендира за 400 000 лева обезщетение от страната, в частност Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", поради неприятни битови условия в килията.

Жалбата е подадена в пазарджишкия Административен съд, а пандизчията се жали, че в продължение на 3 години и 6 месеца е бил заставен да населява мръсни килии в Софийския затвор и в общежитията в Кремиковци и в Пазарджик. Според ограничения от независимост вътре било цялостно с дървеници, хлебарки и гризачи, нямало и хигиеничен възел с течаща вода. Не получил и съответно лекуване на болесттите си, поради които вреди той се решил на гладна стачка. Наложило му се обаче да я приключи защото имало заплаха за живота му.

Магистратите желаеха информации за изискванията на престояване в пандизите и от тях стана видно, че и на трите места му било обезпечено витално пространство от над 4 квадратни метра, килиите имали хигиеничен възел със студена и топла вода, в тази в Пазарджик преди настаняването му даже бил осъществен ремонт. Освен това в регионалния град му била предоставена и здравна помощ от психиатър, който му предписал нужното лекуване и пандизчията се почувствал добре.

След като изслушаха и показанията на двама очевидци на пострадалия просител, административните съдии отхвърлиха желае за 400 000 лева Според решението на съда пандизчията ще би трябвало да заплати разноските по делото, които са в размер на 588 лева

Източник: OFF news
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР