Липсват около 14-15 кв. см от кожата на главата на

...
Липсват около 14-15 кв. см от кожата на главата на
Коментари Харесай

Потресаващо зверство: 15 кв. см. кожа липсват от главата на битото от майка му 5-годишно дете

Липсват към 14-15 кв. см от кожата на главата на 5-годишното момченце от Пловдив, обезобразено при побой.

 

От прокуратурата в града оповестиха, че майката и мъжът, с който е живеела от година, неведнъж са малтретирали физически и вербално момченцето. Нараняванията му били животозастрашаващи, а зверствата са снимани с мобилен телефон.

 

Пъровоначално и майката, и сътрудникът ѝ бяха арестувани, само че в петък вечер Районният съд в Пловдив остави за непрекъснато в ареста мъжа и освободи дамата с мярка „ подписка ” поради липса на доказателства, че е направила закононарушението.

 

Сигналът за насилието, което по първични данни траяло към два месеца, е подала лелята на момченцето. Към момента детето е под полицейска протекция и му следва интервенция.

 

„ Липсват към 14-15 кв. см от кожата на детето, дружно с косата. Това не е охлузване, а надълбоко пострадване. Гледката, която видях, не е за всеки. Момчето е измъчвано. Данните са от началото на декември. Става дума за систематичен тормоз. Просто е било ужасно ”, съобщи юристът на детето Васил Попов.

 

Бащата на момченцето е в чужбина и двамата с майка му са в бракоразвод.

„ Според събраните все още доказателства става дума за особена свирепост. Затова са повдигнати обвинявания ”, уточни наблюдаващият прокурор Бригита Байрякова.

 

Задържаният 35-годишен Петър Чернев, който е осъждан два пъти - за опиати и за възпрепятстване на полицейски органи да изпълнят отговорностите си, е заснемал с мобилния си телефон сцените с издевателствата над момченцето, твърди прокуратурата.

„ Той основава клиповете. Присъства във видеата, дружно с малолетното дете ”, твърди прокурор Байрякова.

 

Чернев отхвърля обвиняванията. Твърди, че момчето единствено се е изгорило с топла вода, до момента в който било под душа в банята. Обвиняемият съобщи, че съжалява, а случилото се било „ несъзнателен случай ”. Тази теза удостоверява и майката в първичните си пояснения. Тя твърди, че е пуснала врялата вода по простъпка, сподели юрист Йордан Давчев.

35-годишната Стела Алексиева резервира безмълвие, а бранителят ѝ съобщи, че е грижовна майка.

 

„ В момента тече следствие и ще бъде открито каква майка е и дали въобще е взела участие в това закононарушение ”, сподели юристът на дамата - Велислава Илиева.

 

Според съда Алексиева не е отговорна. Чернев обаче остава в ареста с претекста, че е с висока степен на социална заплаха и може да извърши друго закононарушение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР