Липсва разбиране и консенсус в политическата класа у нас за

...
Липсва разбиране и консенсус в политическата класа у нас за
Коментари Харесай

Партии гледат на армията не като гарант за сигурността, а като донор на Украйна, обяви президентът Румен Радев

Липсва схващане и консенсус в политическата класа у нас за визия за развиване на защитата, разяснява той

Липсва схващане и консенсус в политическата класа у нас за визия за развиване на защитата. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, който участва на годишната конференция на началника на защитата Емил Ефтимов. 

Според президента немалка част от политическите партии у нас гледат на въоръжените сили не като поръчител за сигурността на страната, а като донор за въоръжените сили на Украйна. Тази „ мантра “, която се насажда, че с даването на остаряло съветско въоръжение ще се решат проблемите в защитата, е несъстоятелна, съобщи още президентът.

Президентът Румен Радев беше осведомен с разбора на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2022 година Анализът бе показан от началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. Във форума взе участие и служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Държавният глава беше посрещнат от почетния гвардейски часовой.

По-късни през днешния ден президентът Румен Радев ще взе участие в срещата на страните от формата Б9, която ще се състои във Варшава. Форматът за политически разговор сплотява страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, оповестиха от прессекретариата на президента.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР