Липсва политическата физиономия, това правителство се явява посредник, хората не

...
Липсва политическата физиономия, това правителство се явява посредник, хората не
Коментари Харесай

Румен Радев за проектокабинета Габровски: Това правителство се явява посредник, хората искат ясна политическа отговорност

Липсва политическата физиономия, това държавно управление се явява медиатор, хората не желаят медиатори, а ясна политическа отговорност, съобщи президентът Радев. По думите му от ГЕРБ са заложили на амнезията след 12 години ръководство, нещо което няма да е печелившо пред българския народ, разяснява президентът Румен Радев във връзка отхвърления по-рано проектокабинет " Габровски "  пред публицисти преди срещата ЕС-АСЕАН.

" Сходството във визиите дава опция да продължим съдействието по сигурността, битка с климатичните промени. Надявам се днешната среща да даде опция за задълбочаване на разговора, който беше възпрепятстван от коронавирус пандемията ", сподели той.

Държавният глава посочи, че няма еднолична президентска власт, има политическа некадърност да се сформира държавно управление, заяви Българска национална телевизия.

За ветото на измененията в Изборния кодекс Радев изясни, че с този закон на процедура се трансформира машинния избор, който е добър инструмент против следения избор и то към този момент на процедура е гласоподаване с хартиена бюлетина, отпечатана от принтера на машината. Допуска и откриване на вота, да вземем за пример в случай че единствено един човек гласоподава с машина. Радев не позволява и стесняването на присъединяване в гласуването на българите в чужбина.

Президентът не даде съответен отговор по кое време ще връчи втория мандат. Пред българския парламент има извънредно значими задания, би трябвало да се одобряват няколко доста значими закона, държа те да бъдат признати, сподели той.

По думите му е по-важно да има явен календар на българския парламент по какъв начин считат да движат целите оттук-нататък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР