Липсата на достатъчно екипи на спешната медицинска помощ и на

...
Липсата на достатъчно екипи на спешната медицинска помощ и на
Коментари Харесай

Проблем за община във Варненско - линейки и пожарни обслужват и съседна община

Липсата на задоволително екипи на незабавната здравна помощ и на пожарната в град Бяла е измежду настоящите задания, за които се търси позволение. Това разкриха от Областна администрация, където през последния месец се организираха работни срещи на регионалния шеф доцент Андрияна Андреева с 10 от кметовете на 12-те общини във Варненско.

Община Бяла е на границата сред две области - Варна и Бургас. Случва се екипи на незабавната помощ и пожарната там да обслужват градове и села от прилежащата община Несебър. Когато това става в дейния летен сезон поражда заплаха от липса на своевременни незабавна здравна помощ, или на неотложни дейности по гасене на зародил пожар на територията на селища от община Бяла.

По време на срещите с регионалния шеф от община Провадия са споделили за проблем, обвързван с новоизградения там Център за незабавна здравна помощ. Той обаче към момента не е въведен в употреба. Този проблем стои и пред други общини в региона. Община Провадия ще търси поддръжка и подпомагане от Областна администрация – Варна за слагане на казуса пред Министерство на здравеопазването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР