Лионел Меси изтърва дузпа, но Аржентина удари Дружина полска 2:0

...
Лионел Меси изтърва дузпа, но Аржентина удари Дружина полска 2:0
Коментари Харесай

Гаучосите възкръснаха. Дружина Полска с луд късмет

Лионел Меси изтърва дузпа, само че Аржентина удари Дружина полска 2:0 и завоюва група С на Мондиала в Катар с 6 точки – две победи против Мексико и Полша, и срамна загуба против Саудитска Арабия.

Алексис Мак Алистър откри за Аржентина в 47-ата минута на мача, а вторият гол бе дело на Хулиан Алварес. Лионел Меси изтърва дузпа, избавена по страховит метод от превъзходния Войчех Шчесни в края на първото полувреме.

В паралелния мач Мексико надви над шейховете с 2:1, като голът за саудитите падна в 5-ата минута на добавеното време. Мексико имаше и малшанс с анулиран гол две минути преди края на срещата.

Хенри Мартин откри резултата в 47-ата миунта, а Луис Чавес удвои единствено след пет минути с топовен изстрел от директен свободен удар.

В 56-ата топката още веднъж беше във вратата на Саудитска Арабия, само че голът беше анулиран поради засада на Хенри Мартин. Три минути преди края на постоянното време второ попадение на Мексико бе анулирано поради засада на резервата Антуна!

Така ацтеките отпаднаха в изключителна драма от Мондиал 2022, като събраха 4 точки, колкото и поляците, само че са с по-лоша голова разлика.

Луд шанс за Дружина полска, откакто над 90% от времето се игра напълно в тяхната половина, а вратарят Войчех Чесни направи и невъзможното, с цел да допусне единствено два гола, в това число като спря самотно нахлуващ гаучос в пеналта във втората минута на добавеното време.

Десетимата пред него изобщо не мислеха да атакуват, а единствено да се бранят. 00 удари в очертанията на аржентинската врата от общо 3 в небето.

Така Аржентина ще рита против Сенегал, а Полша – против сегашния международен първенец Франция на осминафиналите.

Саудитска Арабия остава последна в групата с 3 точки, извоювани от изненадващата им победа с 2:1 над Аржентина.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР