Лионел Меси е най-добрият футболист за сезона в Европа, показва

...
Лионел Меси е най-добрият футболист за сезона в Европа, показва
Коментари Харесай

Меси е най-добрият в Европа за сезона, а Роналдо е 16-и

Лионел Меси е най-хубавият футболист за сезона в Европа, демонстрира разбор на Mеждународния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory). В него се преглежда представянето на всички състезатели в петте огромни шампионати, които са изиграли най-малко 1800 минути (1440 за Бундеслигата).

Тройката се добавя от Давид Силва и Пауло Дибала. Звездата на " Ливърпул " Мохамед Салах, който стана голмайстор и обра премиите във Висшата лига, е на шестото място.

В топ 10 попадат шестима футболисти на британския първенец " Манчестър сити ". Голмайсторът на " Реал " (Мадрид) Кристиано Роналдо е едвам 16-и.

The best performing big-5 league players (2017/18) featuring six Manchester City players in the top ten. [@CIES_Football] pic.twitter.com/Uhsh0n56fP
— City Watch (@City_Watch) May 14, 2018
Резултатите стъпват върху задълбочено проучване на представянето на всеки играч. Авторите изясняват, че са разгледали в дълбочина серия съставни елементи от играта, с цел да дадат най-точна визия.

Меси е на върха с коефициент 92.12 от 100 за представянето си. Силва има 91.69, а Дибала - 91.39. Роналдо дели 16-ото място с Лоренцо Инсиние с по 88.58.

Висшата лига е шампионата с най-вече представители в класацията - 30 от 100. " Байерн " е преди всичко измежду клубовете с 11 играчи. Футболисти от общо 26 тима попадат измежду стоте.

Извън класацията остава Неймар, който е изиграл 1797 минути за ПСЖ преди травмата си, което е с три по-малко от нужното, с цел да бъде изследвано представянето му. Въпреки това бразилецът беше определен за най-хубав през сезона във френското състезание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР