LinkedIn, най-голямата социална медийна платформа за професионалисти в света, съкращава

...
LinkedIn, най-голямата социална медийна платформа за професионалисти в света, съкращава
Коментари Харесай

LinkedIn излиза от Китай

LinkedIn, най-голямата обществена медийна платформа за експерти в света, редуцира 716 позиции и затваря приложението си за работа в континентален Китай, оповестяват от основаната в Калифорния компания.

Решението е взето на фона на промени в държанието на клиентите и по-бавен напредък на приходите. LinkedIn, благосъстоятелност на Microsoft, се причисли към редица американски софтуерни компании, които направиха обилни съкращения на работни места тази година. 
-->
Като част от този ход LinkedIn последователно ще отстрани InCareer, приложението си за континентален Китай, до 9 август. Причините - „ ожесточената конкуренция “ и „ предизвикателния макроикономически климат “ като причина за прекъсването.

LinkedIn ще резервира известно наличие в Китай, в това число даване на услуги за компании, работещи там, за наемане и образование на чиновници отвън страната, съгласно представител на компанията.

LinkedIn е последното огромно западно приложение за обществени медии, което към момента работи в континентален Китай. Twitter, Фейсбук и Youtube са неразрешени в страната повече от десетилетие. Гугъл напусна при започване на 2010 година

LinkedIn за първи път навлезе в Китай през 2014 година, като започва локализирана версия на главното си приложение. Но ходовете му за цензуриране на постове в страната, в сходство с китайските закони, бяха подложени на рецензия.

През март 2021 година LinkedIn трябваше да спре регистрациите в Китай, с цел да подсигурява, че е „ в сходство с локалното законодателство “. Няколко месеца по-късно размени това приложение с InCareer, което беше фокусирано само върху разгласи за работа, без функционалности за обществени мрежи като шерване или коментиране.

Американският уебсайт за обществени медии се сблъска със мощна конкуренция в Китай. До 2021 година тя има повече от 50 милиона членове в страната, което я прави третият по величина пазар на компанията след Съединените щати и Индия. Но изоставаше от локални съперници като Maimai - китайската версия на LinkedIn. За няколко години той надмина LinkedIn, с цел да стане най-популярната професионална мрежова платформа в страната, със 110 милиона тествани членове. Основна характерност, която способства за неговия триумф, беше, че разрешава на потребителите да разгласяват анонимно в чат конгрес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР