Линия №4 ще бъде предоставена на друг превозвач, който да

...
Линия №4 ще бъде предоставена на друг превозвач, който да
Коментари Харесай

Община Пловдив сменя превозвача на линия №4

Линия №4 ще бъде предоставена на различен транспортьор, който да оперира с нея.

Това стана ясно след среща сред зам.-кмета по превоз Тодор Чонов, специалисти от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ и шефовете на транспортните оператори в града Петко Ангелов, Веселин Дошков, Димитър Чолаков.

Оператор на линията, която транспортира пасажери до двете езикови гимназии и Новата постройка на ПУ „ Паисий Хилендарски “ на бул. „ България “, досега беше „ Хеброс Бус “. Превозвачът обаче не извършва графиците си, поради което линията се дава на „ Меритранс – 2017 “.

„ Още преди към месец дадохме време на „ Хеброс бус “ да оправят графиците си и да извършват постоянно курсовете си. Това се отнасяше за линия №6. Тъй като нямаше резултат, организирахме диалог с всички превозвачи, дадохме им време да се схванат между тях. Те са част от консорциум и съгласно контракта им за транспорт на пасажери в града би трябвало да има консенсус сред тях за преразпределението на линиите. Тяхното предложение е да прехвърлим №4, с което се съгласихме “, разяснява зам.-кметът Чонов и добави, че се надява това прекачване да даде глътка въздух на „ Хеброс бус “, с цел да се стабилизира.

Общинската администрация ще продължи да следи какво осъществяването на графиците на превозвачите. При последващи неизпълнения от страна на който и да е от тях, ще бъдат сменяни превозвачите и по други линии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР