Линейката на частния медицински център, чиято врата не се отвори

...
Линейката на частния медицински център, чиято врата не се отвори
Коментари Харесай

Линейката с повредена врата е регистрирана като товарен бус

Линейката на частния медицински център, чиято врата не се отвори при случая с вратаря на " Славия " Георги Петков в неделя, е записана в КАТ като товарен микробус, а не като профилиран автомобил, оповестява Dir.bg.

Петков, който на 14 март ще навърши 46 години, остана на земята в края на първото полувреме на мача сред " Славия " и ЦСКА след тежък конфликт с Жорди Кайседо. Вследствие на удара в главата Петков си глътна езика и получи комоцио, което наложи незабавно да бъде закаран в болница. Вратата на профилирания автомобил на медицински център " Артро " обаче отхвърли да се отвори. Хиляди фенове по трибуните и пред екраните станаха очевидци по какъв начин служебни лица и футболисти с боричкане и ритници се пробват да отворят колата за спешна помощ, с цел да бъде качен Петков. Абсурдната обстановка продължи над 5 минути. Наложи се футболистът на " Славия " Ерол Дост да влиза през предна врата на возилото, с цел да отвори от вътрешната страна тази, която да разреши вкарването на вратаря в него.

Лалка Коева, член на борда на шефовете на " Артро ", изясни, че случилото се е машинален проблем, който не е резултат от небрежност и недовиждане.

Регистрацията на въпросната кола за спешна помощ в " Пътна помощ " обаче е като товарен бус. При това возилото е създадено преди 31 години. Това провокира редица въпроси, на които досега няма отговор:

Кой и по кое време е направил преоборудването от товарен бус в кола за спешна помощ?
Проверена ли е колата за спешна помощ преди футболната среща и от кого?
Отговаря ли оборудването на колата за спешна помощ на условията?

През 2020 година Народното събрание реши, че колите за спешна помощ подлежат на регулация за предпътен надзор. Има условия за самите профилирани коли, за съоръжение, за лекари, за водачи и така нататък В Закона за автомобилните транспорти е записано, че министърът на превоза и министърът на опазването на здравето дефинират с разпоредба изискванията и реда за осъществяване на транспорт със специфични транспортни средства на заболели и ранени лица. Тази разпоредба обаче към момента не е реалност. От двете министерства обясниха, че има работна група, която към момента преглежда проектодокумента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР