Линейка на Спешна помощ транспортира до УМБАЛ-Бургас мигрантите, ранени при

...
Линейка на Спешна помощ транспортира до УМБАЛ-Бургас мигрантите, ранени при
Коментари Харесай

Всички ранени при катастрофата с военен камион са стабилни, премиерът разпореди проверка

Линейка на " Спешна помощ " транспортира до УМБАЛ-Бургас мигрантите, ранени при злополуката край село Граматиково. Всички те са мъже.

Лекар от Спешния център сподели пред публицисти, че няма тежко потърпевши и посочи, че когато медицинският екип е дошъл на мястото на случая, мъжете са стояли на поляна. В колата за спешна помощ са качени и превозени до болничното заведение 11 чужденци.

В УМБАЛ-Бургас по-рано са настанени и други мъже, потърпевши при злополуката с товарния камион. Двама от тях са български военнослужещи. Единият е управлявал камиона.

Катастрофата е станала следобяд при придвижване на камиона от Резово към Граматиково, оповестиха по-рано от Министерството на защитата. Военните са изпълнявали задача по логистична поддръжка на силите и средствата на Министерство на вътрешните работи по защита на българско-турската граница. Товарният камион, претърпял пътния случай, е на Въоръжените сили. Загинали са двама непознати жители.

" Започва сериозна инспекция за случая ", заяви министър председателят Кирил Петков пред публицисти. Той го дефинира като трагичен случай.

" Говорих и с министър Рашков, както и че транспортното средство е било на Министерството на защитата ", разяснява министър-председателят. Той сподели, че съжалява за случилото се, само че е случай, който би трябвало да се проверява деликатно.

По думите му, на премиера е докладвано, че починалите са мигранти. Петков добави, че със стоплянето на времето още веднъж се ускорява натискът по границата, ще се ускори и защитата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР