Линейка и микробус се сблъскаха в Пловдив. Катастрофата е станала

...
Линейка и микробус се сблъскаха в Пловдив. Катастрофата е станала
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 25.03.2024 г.

Линейка и микробус се сблъскаха в Пловдив. Катастрофата е станала минути преди 13:00 ч. на кръстовището до „ Мебелна къща “ в града на тепетата, оповестиха от полицията. Линейката превозвала стара пациентка с инсулт и с включена светлинна и звукова сигнализация е минала на червен светофар, блъскайки минаващ на зелено бус. При удара транспортираната с реаномобила 80-годишна жена е получила незадълбочено порязване от счупено стъкло. Раната е обработена на място от пристигналия спомагателен екип на „ Спешна помощ “, след което болната е превозена в отделението по вътрешни заболявания към УМБАЛ „ Св. Георги “. Там е откарана за прегледи и пътуващата в авариралата кола за спешна помощ лекарка, която също е потърпевша леко. Тя е настанена за наблюдаване във Втора клиника по хирургия с травма на гърди и стомах, оповестиха от болничното заведение. Шофьорите на буса и на колата за спешна помощ нямат пострадвания при пътния случай.

Фирма на някогашния общински консултант от Българска социалистическа партия Йордан Василев поема контракт за ръководство на връзките и връзките с обществеността на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. По публична информация от Регистъра за публичните поръчки, прогнозната стойност за осъществяване на услугата е 600 000 лв.. Съсобственик в сдружението „ МЕДИЯ ЛАЙВ ГРУП “ ООД е и брачната половинка на Василев. То е записано преди 4 години, а адресът му на ръководство е бул. „ Пещерско шосе “ 66 - същият, на който е и най-голямото болнично заведение в Южна България. Според следствие на „ Капитал “ поръчката не е съгласувана и утвърдена от притежателя на болничното заведение - Министерството на здравеопазването. Пред Дарик радио пиарът на здравното заведение съобщи, че такова не е належащо. Дарик чака публично мнение от управлението на болничното заведение за всички детайлности, свързани с обявата, решението и осъществяването на публичната поръчка. Освен това друга компания на Василев и брачната половинка му - " Квел инженеринг ", е единствен претендент и печеливш на поръчка на „ Св. Георги “ през 2022 година за поддържане на когенератора на болничното заведение на стойност 650 400 лева без Данък добавена стойност.

Община Борино възнамерява да построи бизнес парк, който да насърчи икономическата интензивност и развиване на района. В концепцията за интегрирани териториални вложения е заложено още развивитие туризма посредством създаване на 3 еко пътеки - " Тешел - Кастракли ", " Ягодина - Триград " и " Борино - Буйново ". В рамките на година ще бъдат подготвени безработни за „ Планински водачи “ и „ Екскурзоводи “, давайки им и „ Дигитални умения “. Ако Концепцията бъде утвърдена ще се укрепят много от свлачищата и срутищата на територията на Община Борино.

Бързи производства са формирани по отношение на две дами, откраднали облекла от хипермаркет в Пазарджик, оповестиха от полицията. Тийнейджър пък е арестуван за кражба на кола от двор на къща. На касата на огромен магазин в регионалния град са засечени две крадли - на 26 и 24 години, пробвали да се измъкнат без да платят дамски и детски облекла. На място пристигнали екипи на полицейското ръководство. Оказало се, че двете са от пазарджишкото село Главиница, а цената на откраднатите артикули е към 140 лв.. Снощи е получан сигнал и от собственичка на „ Фолксваген “ от пазарджишкото село Драгор. Тя се оплакала, че крадец е проникнал в двора на къщата ѝ, където било паркирано возилото с сложени ключове на таблото. Така той съумял елементарно да подкара колата и да избяга с нея. Не след дълго един от полицейските екипи засякъл минивана на паркинг в Пазарджик и задържали автокрадеца - 18-годишен юноша от Пещера.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев, Лалка Златанова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР