Лима остана вкъщи последния път, когато талибаните инспектираха болницата, където

...
Лима остана вкъщи последния път, когато талибаните инспектираха болницата, където
Коментари Харесай

Прикрит бунт: Студентки по медицина минават в нелегалност в Афганистан

Лима остана у дома последния път, когато талибаните инспектираха болничното заведение, където тя скрито се образова като здравна сестра.

След пет години здравно образование, 28-годишната Лима би трябвало да бъде една година в стажа си като доктор, усъвършенствайки диагностичните си умения. Вместо това тя мери температурата и слага инжекции, задания, които прави в незабавното поделение в Кабул към този момент три месеца. Въпреки че това не е работата, която е очаквала да прави в този миг от кариерата си, тя е щастлива най-малко да прави това.

„ Това, че съм в болничното заведение, значи, че мога да остана покрай моята област. Помага ми да остана обвързван с него “, сподели Лима пред Al Jazeera в хода на няколко телефонни диалога. Тя се разпознава с първото си име единствено от съображения за сигурност.

Лима беше единствено на седмици от дипломирането си в здравно учебно заведение в Кабул, когато талибаните не разрешиха висшето обучение за дами предишния декември, прекъсвайки нейното образование и това на хиляди други жен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР