Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския

...
Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския
Коментари Харесай

Павлова и Таяни подписаха ключови документи на ЕС

Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, и Антонио Таяни, ръководител на Европейския парламент, подписаха в сряда седем основни законодателни акта на Европейски Съюз.

Един от значимите регламенти е предлагането на Европейския парламент и на Съвета по отношение на трансграничните услуги за доставка на колетни колета. Документът има за цел усилването на електронната търговия, като улеснява потребителите и предприятията да съпоставят другите цени на доставка в целия Европейски Съюз, като за задачата цените за доставка ще бъдат оповестени на особено основан обединен уеб страница. Новите правила бяха признати предходната седмица от Съвета. Те ще влязат в действие 20 дни след публикуването им в формалния вестник вестник на Европейски Съюз.

Вторият акт е по отношение на квалификацията на водачите, пренасящи артикули и пасажери. Той ревизира разпоредбите по отношение на професионалното образование на водачи на камиони и рейсове, които имат за цел да предизвикват безвредното и екологосъобразно шофиране. Споразумение по директивата беше реализирано на 12 декември 2017 година от Европейския парламент, откакто бяха прегледани редица на практика дефекти в настоящото законодателство, като да вземем за пример компликациите, които водачите срещат при признаването на тяхната подготовка, в случай че са издадени в друга страна от Европейски Съюз. За множеството разпореждания страните членки ще имат две години да одобряват национални правила, с цел да ги приложат на процедура.

Третият документ се отнася до статистиката за железопътния превоз. Новият правилник ще замести другите актове, включени в него, като изцяло резервира наличието на кодифицираните актове.

Четвъртият законодателен акт касае въвеждането на ограничения на Общността за битка с така наречен Нюкасълска болест. Целта на актуалното предложение е да се промени Директива на Съвета за привеждане на процедурата за установяване на референтната лаборатория на Европейски Съюз за да могат да бъдат създавани такива референтни лаборатории в Европейски Съюз след 2019 година, които да дават отговор на условията на Регламента за формалния надзор. Законодателният акт беше отворен по отношение на Брекзит, защото все още, единствената лаборатория в Европейски Съюз, сертифицирана да изследва проби за Нюкасълска болест по птиците, се намира във Англия.

Петото предложение за решение на Европейския парламент и на Съвета е за даване на спомагателна макрофинансова помощ на Грузия до 45 млн. евро. Помощта ще помогне за икономическата стабилизация на страната и провеждането на структурни промени. Помощта се дава от Европейски Съюз на страни сътрудници с компликации в платежния баланс. Изплащането й зависи от това дали страната зачита демократичните механизми, върховенството на закона и човешките права. Изпълнението на тези условия се следи от Комисията.

Изменението на шестия правилник планува продължение на финансирането на Младежкия оркестър на Европейския съюз и след 2020 година от стратегия “Творческа Европа”. Младежкият оркестър се състои от изключителни и отдадени млади музиканти, диригенти и солисти от 28-те страни от Европейски Съюз и е източник на горделивост за всички жители. Той е учреден през 1976 година и е знак на Европа, който играе значима роля в насърчаването на междукултурния разговор.

Подписана беше и общата рамка за обезпечаване на по-добри услуги за умения и квалификации Европас (Europass). Това е първото преразглеждане на решението, основано преди 12 години. Актуализацията към днешна дата има за цел да отрази напредъка в технологиите и измененията в пазара на труда, системите за обучение и да стане по-лесна за приложимост. Целта е посредством широкообхватната европейска платформа всички лица търсещи работа или чиновници, да получат по най-оперативен метод цялата информация, обвързвана с умения и квалификации, за признание на данни, за опциите за образование и кариера и така нататък

Подписването на законодателните актове от министъра на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова и от ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни имат за цел разпоредбите да бъдат осъвременени и да работят в синхрон със повишените условия на жителите и бизнеса и в синхрон с новите технологии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР