Лили Иванова получи плакет, символизиращ ключа на Брюксел, по време

...
Лили Иванова получи плакет, символизиращ ключа на Брюксел, по време
Коментари Харесай

Връчиха на Лили Иванова плакет с ключа на Брюксел! Тя: Благодаря за прекрасните вмоции!

Лили Иванова получи плакет, символизиращ ключа на Брюксел, по време на публична гала в историческото кметство на европейската столица.


Отличието й бе връчено от Ceoffroy Coomans De Brachene, зам.-кмет и церемониaлен представител на Община Брюксел.

 

" Не съм оратор, а певица, както уповавам се разбрахте нощес. Искам единствено да благодаря от цялото си сърце за прелестните страсти, които изживях нощес на сцената в Брюксел. Благодаря ви! ", сподели Лили Иванова при приемане на оценката.

 

На церемонията в историческата постройка слово изнесе и евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ, по чиято покана поп примата изнесе концерт в столицата на Европа.

 

" Ще стартира с най-българската дума " Благодаря ". Благодаря на Лили Иванова, че одобри нашето предизвикателство да изнесе концерт в историческата зала Флаже ", сподели Кючюк и добави:

 

" Изкуството й е непреходно. То сплотява всички български жители, без значение къде се намират по света. Там, където е България е Лили Иванова. Там, където е Лили Иванова е България.

Благодаря на българската страна и посланици, че успяхме да реализираме това обединявания. И на Валерия Велева, с чиято поддръжка се реализира това пътешестване ".

 

Обръщение към Лили Иванова направи и Ceoffroy Coomans De Brachene.

" За мен е невероятна чест и горделивост да Ви поздравявам тук. Посрещаме същинска легенда на музиката, чийто гений въодушевява цели генерации. Тук сме, с цел да почетем актьор, който ни въодушевява десетилетия. Лили Иванова е един от най-легендарните гласове на българската музика ", сподели зам.-кметът на Брюксел и добави:

" Отначалото на 60-те години Лили Иванова завоюва сърцата с неповторимото си наличие. Тя остави диря в историята на музиката. Кметството тук е на повече от 600 години и е част от нематериалното завещание на ЮНЕСКО. А Лили Иванова е част от нематериалното завещание на ЮНЕСКО ".


" Поздравявам Лили Иванова за невероятната сила, която излъчва. Искам още един път да изкажа своята признателност за Вашият принос към изкуството и музиката. Специално благодаря на евродепутатът Илхан Кючюк за тази пректасна самодейност, без която нямаше да сме тук през днешния ден ", сподели в умозаключение той.

 

Лили Иванова е в Брюксел по покана на евродепутата от ДПС/ Обнови Европа Илхан Кючюк. Той бе хазаин и уредник на грандиозния концерт на примата, който се състоя нощес, на 6 март, в именитата зала " Флаже ".

 

Концетът почетоха голям брой публични гости - посланици от България, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово, С.Македония, Сърбия, Казакстан, Азербайджан, Турция. Сред присъстващите бяха и представители на Екологичен потенциал, евродепутати, кмет на белгийска община. 

 

Общо 900 души се любуваха на божествения глас на поп примата. На събитието пристигнаха и нейни фенове от Нидерландия, Франция, Германия и Америка.

 

На сцената до Лили Иванова бяха нейните музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Росен Ватев (ударни, перкусии), Христо Михалков (бас китара), LaTiDa (бек вокали). 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР