Ликвидирани са общо 120 пожара през последното денонощие, съобщиха от

...
Ликвидирани са общо 120 пожара през последното денонощие, съобщиха от
Коментари Харесай

Мъж загина в пожар в блок в София

Ликвидирани са общо 120 пожара през последното денонощие, оповестиха от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) в Министерство на вътрешните работи. При е умрял един жител, различен един е потърпевш.
Прочетете още
За времето от 00:00 до 24:00 часа на 17 февруари звената за ПБЗН са реагирали на 149 сигнала за катастрофи.

С директни материални вреди са зародили 25 пожара, от които: осем в жилищни сгради; два в спомагателни, краткотрайни или паянтови постройки; 10 в транспортни средства; един в уреди навън и четири други. Без нанесени материални вреди са зародили 95 пожара, от които: 51 в сухи треви, горска постелка и храсти; 26 в отпадъци; 14 в готварски уреди и комини; четири други. Извършени са 23 избавителни действия и помощни интервенции, от които: шест при произшествия в транспортни средства; 17 по оказване на техническа помощ на други структури. Шест са били лъжливите повиквания.

От Министерство на вътрешните работи показват и детайлности за някои от присъщите произшествия през денонощието:

На 17 февруари 2024 година, в 20:40 часа, в действен център при РДПБЗН-Стара Загора е получен сигнал за гърмеж на тежкотоварен камион, намиращ се на паркинга на митническо бюро Казанлък. За мястото на случая е изпратен един пожарен автомобил с екип от РСПБЗН-Казанлък. При идване на място е открито, че ТИР с турска регистрация, паркиран на паркинг към митническо бюро Казанлък, детонира и покривът на ремаркето се откъсва и пада на земята. Вследствие на детонацията се възпламеняват дървени скари и опаковъчен найлон в прилежащо паркиран ТИР. Екипа на ПБЗН е погасил пожара.

На 17 февруари 2024 година,в 06:27 часа, е получен сигнал за пожар на покрив на жилищен блок намиращ се в столичния квартал „ Захарна фабрика ". За мястото на пожара са изпратени четири екипа от 01 и 09 РСПБЗН. При идване на място е открито, че гори боксониера, намираща се в подпокривното пространство на блока. По време на гасене на пожара е открито овъглено тялото на умрял мъж с неустановена идентичност и години, който се е намирал в боксониерата. Унищожени са 15 кв.м. покривна структура и домашно имущество.

На 17 февруари 2024 година, в 15:56 ч., е получено известие за пожар в апартамент, намиращ се на ул. „ Ришки проход " в София. За мястото на пожара са изпратени два екипа от 03 РСПБЗН. Унищожени са 2 кв.м стая, мебели, домашно имущество, бяла и черна техника, лека преградна стена. Причината за пожара е в развой на определяне. Пострадал е мъж на 23 години заради поемане на димни газове. Мъжът е превозен от екип на Спешна помощ до болнично заведение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР