Ликвидаторите на фалиралата China Evergrande, един от най-големите строителни предприемачи

...
Ликвидаторите на фалиралата China Evergrande, един от най-големите строителни предприемачи
Коментари Харесай

Ликвидаторите на фалиралия имотен гигант Evergrande може да съдят одитора PwC

Ликвидаторите на банкрутиралата China Evergrande, един от най-големите строителни бизнесмени в Китай, се приготвят за възможна правосъдна борба с инспектора PricewaterhouseCoopers (PwC), съобщи  в. Financial Times, базирайки се на свои източници. Източниците обаче допълват, че това не значи, че ликвидаторите на строителния бизнесмен разполагат с доказателства за нередности от страна на инспектора и че ще бъде заведено правосъдно дело.

В края на януари съдът в Хонконг, откакто месеци наред разглеждаше делото Evergrande, въпреки всичко постанови разпродажба на бизнесмена. Съдът се базира на това, че компанията, която от есента на 2021 година има съществени финансови проблеми и няколко пъти е обявявала банкрут, не е показала явен проект за преструктуриране.

Evergrande Group е колос на пазара на недвижими парцели с активи на стойност 240 милиарда $. Дълговете на един от най-големите бизнесмени в Китай надвишават 300 милиарда $. През юни 2022 година хонконгската капиталова компания Top Shine подаде иск за насилствена разпродажба на Evergrande, защото предприемачът е нарушил изискванията на съглашението сред двете компании, като не е изкупил назад акциите на едно от подразделенията си - Fangchebao. По-късно към желае се причислиха и други кредитори на Evergrande.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР