Лихвите тръгват нагоре и това не бива да ни учудва.

...
Лихвите тръгват нагоре и това не бива да ни учудва.
Коментари Харесай

Хампарцумян ни изплаши. Колко може да скочат лихвите?

Лихвите потеглят нагоре и това не трябва да ни учудва. Всичко това е израз на по-консервативна политика на Европейската централна банка. Основната рента може да стигне 4-5% в границите на година, предизвести в изявление за НоваНюз банкерът Левон Хампарцумян.

Според него това ще се отрази постепенно на заемите и депозитите. Където има променлива рента, ще тръгне нагоре. Новите заеми ще стартират да нарастват, само че няма да е трагично.
-->
Ако България няма ясна дълготрайна позиция за войната, енергийната рецесия и присъединението на еврозоната, лихвата ще стане все по-висока, сподели още Хампарцумян.

По думите му повишението на финансовите буфери идва да каже " внимавайте, задава се криза ". " Буферът за рисковите заеми се подвигна, с цел да охлади апетита за ипотечни заеми на банките. Печалбата на банките не трябва да се контролира, тъй като заемите би трябвало да бъдат обезщетени. Пазарните механизми за търсене и предложение ги контролират ", изясни той.

Мнението на Хампарцумян е, че България не е влезнала в дългова серпантина. " Ако години наред имаме дефицити, това ще се случи, само че сега сме надалеч ", означи банкерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР