Лихвените проценти трябва да се повишат допълнително на фона на

...
Лихвените проценти трябва да се повишат допълнително на фона на
Коментари Харесай

Експерт съветва как да победите инфлацията

Лихвените проценти би трябвало да се покачат в допълнение на фона на непрекъснатата инфлация, до момента в който пазарът на труда остава прекомерно мощен. Това е мнението на Чарлз Либерман, някогашен основен икономист на една от огромните банки в Ню Йорк, която в последна сметка беше погълната от JPMorgan Chase.

Доходността на референтните 10-годишни държавни облигации от 3,45% просто е неустойчиво ниска, защото Федералният запас е на път да вдигне целевата си рента за федералните фондове до към 4%-4,50% ", счита още Либерман, в настоящето си качество на основен капиталов шеф на Advisors Capital Management, представен от финансовото издание Barrons.

По-нататъшното повишаване на доходността на облигациите би довело до спад в цените им, влошавайки негативната възвръщаемост, която вложителите с закрепен приход претърпяха тази година. Едно решение е да се придържате към краткосрочни принадлежности на паричния пазар, като съкровищни бонове, както посъветва някогашният крал на облигациите Бил Грос преди няколко месеца.

Едногодишните облигации се търгуват при рента, еквивалентна на облигации, надвишаваща 4% в четвъртък, което ги сложи на върха на кривата на рентабилност на държавните облигации и над доходността на необятно следената двугодишна банкнота.
 Инфлацията в Съединени американски щати ще се намали, само че не с помощта на Фед
Инфлацията в Съединени американски щати ще се намали, само че не с помощта на Фед

Единственият цикъл на повишение на лихвените проценти, който наподобява на сегашната среда, стартира през август 1980 година

По-високата перспективна рентабилност на облигациите значи, че оценките на капитала са скъпи, продължава Либерман. Въпреки това, до момента в който доста имена - в случай че въобще имат облаги - към момента са при разтегнати множители цена/печалба, Либерман вижда доста евтини акции.

Те включват акции на качествени компании, търгуващи се при по-малко от 10 пъти годишните си облаги, и други възможности на облигации с по-висока рентабилност, като мярка за отбрана от инфлация. Това естествено води до енергийния бранш, по-специално редица основни командитни сдружения.

Тук Либерман избира MPLX, междинна компания, и Sunoco (SUN), дистрибутор на моторни горива, като и двете имат дивидентна рентабилност над 8%. Друг любимец: Crossamerica Partners (CAPL), по-малък търговец на дребно на моторни горива с рентабилност над 10%. Либерман също показва няколко тръста за вложения в недвижими парцели, които съгласно него са относително по-малко чувствителни към по-високи лихви от множеството от тази порода.

Дружествата със специфична капиталова цел (REIT) в старешки домове бяха ударени по време на пандемията, само че в този момент би трябвало да се радват на попътен вятър, защото заетостта нараства, твърди той. Имената, които той цитира, включват Omega Healthcare Investors (OHI), Sabra Health Care REIT (SBRA) и LTC Properties (LTC).

Либерман също по този начин избира търговски ипотечни REIT-ве, в това число Starwood Property Trust (STWD) и Blackstone Mortgage Trust (BXMT), с рентабилност в диапазона от към 8%. Това е по-малко от двуцифрената рентабилност, открита при по-познатите REIT-ве - жилищни ипотеки, само че комерсиалните ипотеки имат доста по-нисък риск от възходящите лихвени проценти, изяснява Либерман.

По-малко рискови за почитателите на REIT са желаните акции на тези субекти, по-специално тези с закрепени сега дивиденти, които се трансформират на бъдеща дата в плаващи изплащания при огромен спред над краткосрочните лихвени проценти.

Неговите избори са AGNC Investment, серия E (AGNCO) и Annaly Capital Management, серия I (NLY Pfd I). Текущата им рентабилност е в диапазона от 7%, което е много под това, което се предлага за техните по-рискови елементарни акции.

Тези преференции могат да се трансфорат в плаваща ставка на дял през 2024 година при спред с близо 5% над кратковременен бенчмарк. Тоест, в случай че не бъдат платени на тяхната номинална стойност от $25.

Така че вложителите би трябвало да видят или нарастване на доходността до диапазона от 8% (на базата на предстоящата бъдеща рентабилност, оценена във фючърси в евродолари), или, в случай че бъдат изкупени от компанията - финансова облага. И най-после, Либерман харесва компании за развиване на бизнеса или BDC, които той назовава банки без депозити.

Те отпускат заеми на нормално по-малки компании, нормално при високи лихвени проценти. Ключът е да се вършат положителни заеми, които фактически се изплащат, което прави ръководството на BDC основният аршин.

Неговите селекции: водачите в промишлеността Ares Capital (ARCC) и Hercules Capital (HTGC), дружно със Sixth Street Specialty Lending (TSLX), които носят рентабилност в диапазона от 9%. Както пазарите на акции, по този начин и пазарите на облигации са изправени пред вероятността Фед да удвои настоящия си целеви диапазон от 2,25%-2,50% до началото на идната година, съгласно уеб страницата FedWatch на CME.

Намирането на висока възвръщаемост без вдишване на огромни опасности е обезсърчаващата задача, пред която са изправени вложителите.
 Американски икономисти: Съединени американски щати могат да се възползват от рецесията в Европа
Американски икономисти: Съединени американски щати могат да се възползват от рецесията в Европа

Това важи изключително за фирмите, добиващи естествен газ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР