Лихвари - мъж и жена от Пловдив и Нова Загора,

...
Лихвари - мъж и жена от Пловдив и Нова Загора,
Коментари Харесай

Лихвари давали заем от 60 000 лв. с месечна лихва 2 400 лв.

Лихвари - мъж и жена от Пловдив и Нова Загора, предоставяли нелегално заеми с месечна рента в размер на стотици левове, се изправиха пред съда. Измамниците са хванати и им е наложена най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража ", избрана от Окръжен съд-Пловдив и доказана от Пловдивския апелативен съд. Двамата подсъдими са упрекнати, че са отпускали заеми и са правили банкова активност, без позволение, давайки заеми на жители с неприятни кредитни досиета към банкови институции.
В резултат на тази си активност причинителите са придобили от асеновградчанин апартамент в Асеновград и два поземлени парцела на обща стойност 72 000 лв.. Срещу това, те са дали заем от 60 000 лв., чиято месечна рента е била в размер на 2 400 лв.. Единият от обвинените е придобил и апартамент в Пловдив с пазарна оценка 72 000 лв., против провиснал заем от 15 000 лв. с месечна рента от 600 лв.. Лихварите са отпускали неведнъж заеми и на други лица против запис на заповед и месечна рента варираща от 500 лв. до 1 200 лв..
Апелативните магистратите взеха решение, че са налице задоволително доказателства по делото, от които може да се направи обосновано съмнение, че двамата са направили закононарушението, в което са упрекнати. За действието се планува от 5 години до 10 години отнемане от независимост, санкция в размер сред 5 000 лв. и 10 000 лв., както и конфискация на част или на цялото имущество. Съдиите решиха, че има заплаха двамата арестувани да извършат закононарушение против правораздаването, в случай че им се наложи по-лека мярка за неотклонение.
Това съмнение следва от наличните по делото данни, че единият от арестуваните е направил опит да повлияе върху свидетелка, с цел да прикрие присъединяване си в осъщественото закононарушение. Все още не е обяснен произходът на средствата, които са раздавани на клиентите, като заеми. Съдът наложи най-тежката мярка, защото смята, че в случай че са на независимост, двамата обвинени могат да повлияят на очевидците или да укрият документи и да попречат на следствието. Определението на Апелативен съд-Пловдив е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР