Лихвар, от дейността на който са пострадали над 240 души

...
Лихвар, от дейността на който са пострадали над 240 души
Коментари Харесай

Оставиха в ареста пловдивски лихвар, раздал кредити за над 6 млн. лв.

Лихвар, от активността на който са потърпевши над 240 души за интервал от 20 години , остава в ареста. Това постанови състав на Пловдивският апелативен съд, като удостовери определението на окръжните магистрати по повод на  49-годишния Владимир Петров от Пловдив.

През годините Петров раздавал заеми на разнообразни хора от Пловдив и София против уговорена рента, без да има лиценз да прави сходна активност. Така той дал заеми за към 6 милиона лв., а от тази си активност е получил към 1 милион лв. приход. С тези пари той закупувал движимо и недвижимо имущество в разнообразни градове от страната.

Заради това на 12 юли, предходната година, прокуратурата повдигна обвиняване против пловдивчанина за лихварство и пране на пари. 

Владимир Петров беше зрелищно задържан през лятото на тази година след подадена тъжба от известна с измамите си пловдивска адвокатка. Мария Делова също била пострадала от машинациите на лихваря. 

По време на ареста му беше конфискувана голям брой документи, която доказваше активността му. В жилище в пловдивския квартал " Христо Смирненски ", дома на Петров и хале на ул. " Съборище " са били открити контракти за заеми, копия от персонални карти на хора, на които са раздадени заеми, бланки за предоставени като залог коли, регистрационни номера и документи за тези коли, против които той е давал заеми.-->

Иззети са също копия от документи за прекачване на парцели от Агенцията по вписвания и за основаване на ипотеки върху недвижими парцели, както и за други заемни правни отношения.



Според апелативните магистрати има задоволително доказателства за съпричастност а Петров към повдигнатите му обвинявания. Според претекстовете на съда няма заплаха лихварят да се укрие, само че в тази ситуация ставало дума за огромна и проведена по своя темперамент активност, поради която това, че той има непрекъснат адрес не може да преодолее заплахата да извърши друго закононарушение при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР