Лидл България спечели златното отличие в категорията Най-добър работодател в

...
Лидл България спечели златното отличие в категорията Най-добър работодател в
Коментари Харесай

Лидл България е Най-добър работодател“ в сектора на бързооборотните стоки

Лидл България завоюва златното отличие в категорията " Най-добър шеф " в бранша на бързооборотните артикули за 2023 година на влиятелните награди Career Show Awards 2023.

Компанията бе отличена със злато и за своята " Стратегия за работодателска марка - с юношески дух и фокус върху приобщаването ", както и с още четири сребърни медала в оспорвана конкуренция сред 100 водещи компании на пазара.

За поредна година Лидл България е в топ три - със сребърно отличие, в категорията " Любим шеф " - единствената категория, в която спечелилите се дефинират от публиката.

Компанията завоюва влиятелните сребърни медали и в категориите " Стратегия за привличане на гении ", " Стратегия за приемливост и приобщаване " и не на последно място - за " Екип Човешки запаси ". Във всички тези категории Lidl е водеща измежду комерсиалните вериги в страната.

" Изключително сме щастливи от следващите влиятелни оценки за работодателските практики в компанията. Да бъдем най-хубав шеф в FMCG бранша е самопризнание за трансформиращата ни роля - както като компания с новаторски метод в областта на бързооборотната търговия, по този начин и като шеф за нашите над 4000 чиновници в страната. Стремим се да трансформираме най-хубавите HR практики в повсеместен метод за грижа към чиновниците, поощряване на вдъхновяващото водачество, поддръжка за младите гении и несъмнено, отговорност за едно по-добро на следващия ден ", съобщи Катерина Шопова, шеф " Човешки запаси " в Лидл България.

Във фокуса на тактиката за привличане на гении на Lidl е връзката и

основаването на отлични условия за кариерен старт и развиване на хората от поколението Z.

Основни нейни стълбове са младежките стратегии на компанията: практикантска за пълнолетни възпитаници, дуално образование за възпитаници в професионални гимназии, стажантска - за студенти, и трейни - за млади експерти, които се приготвят за управителни позиции в компанията.

Career Show Awards e годишен конкурс, който отличава най-хубавите практики в работодателската марка и привличането, задържането и развиването на чиновниците. С получените оценки Лидл България затвърждава своите водещи позиции като шеф в бранша на бързооборотните артикули. През 2023 година, за четвърта поредна година, Лидл България е ТОП шеф за България и Европа съгласно водещата интернационална организация TOP Employers Institute.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР