Лидл България спечели първо място в категорията Инвеститор в обществото

...
Лидл България спечели първо място в категорията Инвеститор в обществото
Коментари Харесай

Програмата „Ти и Lidl за нашето утре” с първо място на Годишните награди за отговорен бизнес

Лидл България завоюва първо място в категорията „ Инвеститор в обществото ” за своята най-голяма обществено виновна самодейност „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден ”. Програмата цели да реализира позитивна смяна в локалните общности, като усъвършенства качеството на живота в тях. Наградата беше връчена по време на Годишните награди за виновен бизнес 2023 година на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ).

През 2023 година програмата „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден “ претърпя новаторска 360о промяна след задълбочено изследване измежду цивилен организации, специалисти и медии, с цел да отговори на актуалните потребности на обществото.

 Програмата „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден ” с първо място на Годишните награди за виновен бизнес

Инициативата към този момент има пет фокус области, а образованието е неразделен детайл от всяка една от тях. #BeFair е ориентирана към обществена правдивост и тъждество, #BeActive открива благоприятни условия за планове, отдадени на дейния метод на живот. Новата категория #BeVocal, основана с експертната поддръжка на Асоциацията на европейските публицисти – България (АЕЖ), има за цел да даде повече публичност на обществено значими тематики в медиите. Категорията #BeGreen е за планове, ориентирани към запазване на околната среда, а #BeLocal предизвиква планове, отдадени на културата и опазването на историческото завещание.

За първи път, като част от шестото издание, бяха отличени и три юношески плана, чийто основатели са деца до 18-годишна възраст. Промяната в самодейността се отрази и в метода на събиране на фонда, като от 2023 година той се натрупва през есента, а компанията отделя по 5 ст. от всеки касов бон.

Златното отличие за „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден ” е самопризнание и за устойчивото партньорство на компанията с гражданския бранш по програмата в лицето на  Фондация „ Работилница за цивилен начинания ”, Български дарителски конгрес, а след трансформацията през 2023 година и с Асоциацията на европейските публицисти – България.

За шест годни с фонд от близо 1,3 млн. лв., компанията е подкрепила 155 плана в 66 обитаеми места в цялата страна, допринасяйки за развиването на локалните общности в България и давайки опция на близо един милион души да водят по-пълноценен и първокласен метод на живот.

Годишните награди за виновен бизнес се провеждат от Българския конгрес на бизнес водачите от 2003 година и са най-престижният народен конкурс за корпоративна обществена отговорност, стабилно развиване и разнообразие у нас. В тазгодишното издание на състезанието 126 ESG начинания на 82 компании се състезаваха за авторитетните призове в осем категории.

………………..

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 31 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 127 магазина в 54 града и над 4000 чиновници. Предимствата на характерния бизнес модел, необятната гама артикули с оптимално съответствие качество-цена и въвеждането на редица новаторски практики и модели, постановиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда почтено, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, чиновници и сътрудници.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР