Лидерството не опира само до притежаването на необходимите умения и

...
Лидерството не опира само до притежаването на необходимите умения и
Коментари Харесай

Позитивни, дори и когато бъдещето изглежда мрачно

Лидерството не опира единствено до притежаването на нужните умения и качества, само че и до вярното отношение. Най-добрите водачи схващат, че вярното отношение е решителен аспект от тяхната професионална роля, които има огромно внимание върху другите. Както споделя американският евангелистки свещеник, мотивационен водач и преподавател Чарлз Суиндъл: „ Животът е 10% това, което ми се случва, и 90% това по какъв начин аз отвръщам на него “. Позитивното отношение е суперсила, която водачите могат да впрегнат, с цел да реагират на всяка обстановка по позитивен и  начин. Да останеш положителен като водач може да донесе доста изгоди както за самите вас, по този начин и за хората, които ръководите, по следните способи:
Позитивността поддържа вероятността
Когато водачите поддържат позитивно отношение, те са в положение да гледат на сложните обстановки с ясна и уравновесена вероятност. Най-добрите водачи са в положение да запазят тази вероятност даже в лицето на компликации и те я употребяват, с цел да водят своя екип през сложни времена.
Позитивността построява резистентност
Положителната настройка оказва помощ на водачите да изградят резистентност, което на процедура е способността да се възстановят от компликациите. Най-добрите водачи са в положение да изградят резистентност в себе си и в своите екипи, което им разрешава да се оправят с сложни обстановки с берекет и улегналост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР