Лидерски лагер на курсантите от ВВМУ Н. Й. Вапцаров“ се

...
Лидерски лагер на курсантите от ВВМУ Н. Й. Вапцаров“ се
Коментари Харесай

Курсанти усвояваха лидерство на лагер на Карантината

Лидерски лагер на курсантите от ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ се организира за поредна година. След разполагането във войскови регион " Карантината “, курсантските екипажи с командири – петокурсници, изпълняваха задания и участваха в надпревари. Целта на лагера е новосформираните бойни единици да проработят като екипи и да покачат подготвеността си в разнообразни условия. Курсантите отработваха задания на море, включващи: гребане, плуване и оцеляване, оповестиха от флотската Алма матер.

Проведено бе и занимание по насочване. Екипажите, под управлението на своите командири, определяха местоположението си единствено с карта и компас, с цел да създадат преход до авансово заложени координати. По време на ориентирането курсантите прекосяваха през дерета и труднопроходими гористи региони.

С цел тестване на лидерските им качества в сериозни моменти, командирите на екипажи бяха поставяни в симулативни обстановки, свързани с нуклеарна, химична и биологична отбрана, осъществяване на здравна евакуация на потърпевш, предоставяне на първа долекарска помощ. Всички курсантски екипажи приключиха сполучливо задачите си.

Победител в първото междуекипажно съревнование стана втори екипаж, командван от курсант мичман Тодор Чернев и заместника му – курсант мичман Благовест Асенов.

В организацията на лагера значима роля изигра Щабът на курсантския дивизион, в който бяха включени и петокурсници от Националния боен университет " Васил Левски “. Така бе отработено взаимоотношението сред бъдещи офицери от другите типове въоръжени сили. Щабът сполучливо възнамерява, провежда и управлява осъществяването на дилемите, базирайки се на документи, действително употребявани в Българската войска, и под методическото управление на офицерите от Батальона за подготовка на курсанти.

Курсантите организираха и среща с началника на Морско учебно заведение – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, на която той показа своя опит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР