Лидерска среща с ПП трябва да има, а измислената до

...
Лидерска среща с ПП трябва да има, а измислената до
Коментари Харесай

ГЕРБ не приемат ултиматуми, но могат да измислят 127 точки на ПП/ДБ

Лидерска среща с Политическа партия би трябвало да има, а измислената досега формула на ръководство не е напълно работеща. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

От ГЕРБ упорствали за  с ясно написани механизми .

Той уточни, че още първоначално от ГЕРБ са предизвестили Политическа партия и Демократична България, че това, което оферират, няма да сработи.

" Ненапразно демокрациите са измислили съдружните формули. Коалициите не се основават, тъй като някакви хора доста си харесват, а с цел да се разпределят отговорностите, когато се конструира парламентарно болшинство ", акцентира Митов.

Той отхвърли ГЕРБ да са поемали ангажимент за основаването на ръб по назначенията.

" Ние настояваме за сходен вид механизъм, за съдружно съглашение, което ясно да разписва механизмите. Отначало им казахме, че в случай че няма такива механизми, няма по какъв начин да има работещо болшинство ", разясни Митов.

Относно той означи, че от ГЕРБ можели да им измислят и 127 точки.

Той акцентира, че сходен вид точки се пишат взаимно, в съдружен диалог. Въпросът бил да има механизъм, през който се вършат назначенията.
 Борисов с контраусловие към ПП/ДБ: Да разпишем публично съдружно съглашение
Борисов с контраусловие към ПП/ДБ: Да разпишем публично съдружно съглашение

ПП/ДБ най-сетне разбрали, че би трябвало да се работи както в Европа

Той даде за образец министъра на спорта. " Назначил за зам.-министър ръководителката на неговата дипломна работа, тъй като ѝ бил заречен. Това му е претекстът. Призовавам Денков да си влезе във функционалностите . Те стартират да вършат каквото си желаят ", изрази неодобрение Митов.

" Казахме на сътрудниците лакомията им за власт да не е толкоз явна, че и за тях няма да е потребно да преядат с власт, тъй като бързо ще стартират да вършат неточности и това ще си проличи ", посочи той. ГЕРБ виждали единствено предпочитание за завземане на от ден на ден позиции и власт , само че без подготвеност.

По негови думи от ГЕРБ упорстват на всички позиции да се назначават способени хора, с общо единодушие, тъй като след това отговорността щели да я носят всички.

По мотив, Митов отсече, че ГЕРБ в никакъв случай не са влизали в сделки с тях.

От ГЕРБ не престават да упорстват Димитър Радев да продължи с още един мандат като шеф на Българска народна банка. Митов не знаел дали Политическа партия имат негова опция.

От своя страна депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев съобщи пред Българска национална телевизия, че е несериозно от страна на ПП/ДБ да си мислят, че със седем реда могат да предложат излаз за излизане от рецесията.

" Трябва да излезем от модела, който ПП/ДБ се пробва да сътвори. Нашата визия за ръководство не може да се вмести в седем точки, акцентира той.

Според него сега имаме квазиеднолично ръководство в кабинета " Денков ".

Той оправи апел към ПП/ДБ да не се сърдят за това, че ГЕРБ сплотява други гласове към техните цели. Те би трябвало да излязат от облика на ядосаното дете , безапелационен бе Георгиев.
 7 условия на ПП/ДБ към ГЕРБ, с цел да не съборят държавното управление
7 условия на ПП/ДБ към ГЕРБ, с цел да не съборят държавното управление

Настояват да се подпише документ от страна на водачите на партиите от двете обединения

" ПП/ДБ знаят, че без нас не могат да създадат нищо. Ако желаят постоянна страна, би трябвало да сменят тона. Това, че нашите законопроекти са по-добри, не значи, че формираме различни болшинства ", акцентира депутатът.

" От първия ден ГЕРБ се държи като зряла партия. ПП/ДБ са в изолираност. Останалите сили не желаят да работят с тях, въпреки и две партии да са някогашни техни съдружни сътрудници ", уточни още Георгиев.

Дали ще се стигне до ротация след няколко месеца, щяла да покаже зрелостта на ПП/ДБ.

Според някогашния външен министър и понастоящем народен представител от ГЕРБ/СДС Екатерина Захариева също е " малко е несериозно да се слагат ултиматуми в петък следобяд ".

Тя не приема ултиматумите, само че от ГЕРБ/СДС са подготвени, в случай че ПП/ДБ желаят, двете партии да седнат и да работят за съдружно ръководство. Нека да уточнят какво желаят ПП/ДБ , прикани Захариева обединението на Кирил Петков и Христо Иванов.

Днес ГЕРБ/СДС ще организира диалози с ПП/ДБ във връзка с измененията в Конституцията, само че това, което групировката на Бойко Борисов твърди, е, че с цел да има резистентност и изменение в Конституцията, би трябвало огромно болшинство от над 160 депутати, само че не би трябвало да е бърза, пропускаща писта.
 Кабинетът Денков-Габриел ще издържи
Кабинетът Денков-Габриел ще издържи " още някой различен месец ", пресметна Йотова

Седемте условия на ПП/ДБ към ГЕРБ звучали като ултиматуми

Според Захариева и с Българска социалистическа партия, и с " Възраждане " би трябвало да се приказва за изменение в Конституцията.

По отношение отстраняването на досегашния основен прокурор Иван Гешев и избирането на краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов, Захариева съобщи, че това не е правосъдна промяна.

" Искаме ли смяна в структурата и състава на Висшия правосъден съвет? Искаме ли измененията във Висш съдебен съвет да се случат в обозримо бъдеще? ", запита тя.

Според нея Сарафов не е най-хубавият вид за краткотраен основен прокурор, само че това в последна сметка

За случилото се в Русия сЗахариева разяснява, че това е посочило какво съставлява режимът на Путин. " Категорично имиджът на съветския президент Владимир Путин е разтърсен. Руската агитация освен в Русия, само че и в България говорила друго и се вижда, че Путин избяга. Това демонстрира какъв брой е значимо да има държавно управление, което да е ясно евроатлантически насочено ", сподели тя.

Захариева посочи, че нашествието в Украйна е опасност за цялата сигурност в Европа, само че директна опасност за българите в Русия няма . ЧВК " Вагнер " е предизвестие за Запада, само че и за жителите в Русия, предизвести тя и добави, че не би било неприятно президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност по тематиката.

Захариева акцентира, че ГЕРБ/СДС имат дълбоки разграничи с " Възраждане " по външната политика и не вижда по какъв начин може да се сближат с групировката на Костадин Костадинов.
 Борисов постави кръст на кабинета
Борисов постави кръст на кабинета " Денков-Габриел ": Смятате ли, че ще има ротация?

В държанието на ПП/ДБ той вижда единствено предпочитание за " служебна победа " на локалните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР