Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък разкритикува депутатите от двете

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък разкритикува депутатите от двете
Коментари Харесай

Комунисти, фашисти и башибозук режат Конституцията: Бойкот от Възраждане и ИТН, сезират КС

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък разкритикува депутатите от двете опозиционни групи, че не останали в залата да се борят против измененията, които не одобряват. Тя разгласи, че социалистите са останали единствената съпротива и получи приветствие от водача на Демократична България Христо Иванов, че ще останат в пленарната зала.

Пръв председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов стимулира протеста с декларация от трибуната против измененията в главния закон и заплаши, че Партийният дом може да бъде запален.

" Най-жалкото болшинство ", установи той и предизвести ръководещите: " Ще хванете флекса и с малоумен възторг, и ще режете Конституцията глубо и ще я демонтирате ", съобщи Йорданов. Той упрекна болшинството за вчерашния конфликт и назова ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, който стоял " като муха " откъм гърба и гледал стълкновението. " Сбиха се мъжете от Движение за права и свободи с мъжете от " Възраждане ", а момиченцата от ПП-ДБ снимаха с телефончета, като кифлички ", съобщи от трибуната депутатът от Има Такъв Народ. " Вие от ПП-ДБ, като едни мъже с в....., снимате с телефона ", продължи с острия език Тошко Йорданов.

" Това Народно събрание връща комунизма в България с бързи крачки, основният прокурор се избира от Народно събрание. Не е чудно, тъй като тия с телефончетата са деца на комунистическия хайлайф . Вие през днешния ден ще се изплюете върху клетвата си, която полагате тук, и върху Конституцията ", сподели той.

Лидерът на Има Такъв Народ предизвести, че не би трябвало да бъдат учудени, " в случай че българските жители решат да ви изметат като отпадъци.

" Тоя партиен дом беше запалзван един път и в случай че продължавате по този начин, ще бъде изгорял до основи. Това е сборище на морални, деградили нещастници ", добави Йорданов и разгласи, че депутатите от групата на Има Такъв Народ няма да участват на това и прикани останалите също да изоставен пленарната зала.

Снимка: БТА

Веднага след него и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че депутатите му напущат пленарното съвещание. И той засипа ръководещите с рецензии и обвинявания, като стартира от вчерашната преживелица на физическа кавга с Движение за права и свободи.

" Залата беше поругана от един развилнял се башибозук, който си мисли, че има страната ", сподели по техен адрес водачът на " Възраждане ". Това е конституционно болшинство, което заплашва с ликвидиране в залата, антиконституционен башибозук ", продължи той и означи, че всички оферти за промени на неговата партия са били отхвърлени преди второто четене. Според него направената от ръководещите смяна на Конституцията е " пропита от дух на безвластие, корупция и антибългаризъм ".

" Ще се концентрираме върху единствената към момента незавладяна институция в страната - Конституционен съд, към която ще обърнем следващата си тъжба за готвеното безвластие, което ще бъде облечено в конституционна форма. Ще напуснем тази зала през днешния ден ", разгласи Костадинов. Той уточни, че откакто България е претърпяла доста неща - робства, комунизъм, фашизъм, " ще преживее и тази коалиция сред башибозук и фашисти ", а те ще бъдат изпратени в историята и някои в пандиза.

След като Има Такъв Народ и " Възраждане " напуснаха залата, лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова взе думата, с цел да разкритикува другата част от опозицията.

" Българска социалистическа партия ще взе участие в дебата и ще изрази мнението " срещу " по всички оферти, сподели Нинова, като уточни, че са единствената съпротива и опция на сглобката. " Това което вършат " Възраждане " и Има Такъв Народ е най-малкото любопитно. Ако бойкотират, за какво сред първо и второ са внесли десетки оферти за смяна? " , попита тя. " Ако някой бойкотира, не прави по този начин ", откри Нинова.

Независимият Радостин Василев пък съобщи, че Конституцията въобще не е най-големият проблем на страната, само че ръководещите бързат да овладеят правосъдната власт и най-вероятно си били избрали някой с двойно поданство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР