Лидерката на БСП Корнелия Нинова отново поднови идеята на партията

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова отново поднови идеята на партията
Коментари Харесай

Как в Испания, Гърция, Франция може, а в България не може?

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж възобнови концепцията на партията за таван на цените на храните. В обява във фейсбук тя написа, че сходен таван към този момент се вкарва в някои западни страни и е редно подобен да има и у нас. Според нея това е единствената работеща мярка против повишението на цените и инспекции на грамажа и етикетите няма да оказват помощ на хората.

Ето какво написа Нинова:

" Настояваме за таван на цените, който и Франция вкарва.

След Гърция, Испания, Унгария към този момент и Франция приготвя таван на цени на над 50 потребителски артикули. Идеята е от идващия месец тези артикули от " антиинфлационна кошница " да се продават не по-скъпо от цената на едро.

" Държавата би трябвало да влезе в своята роля ", съобщи министър Бруно Льо Мар.

Ние от Българска социалистическа партия от дълго време настояваме за таван на цените от дребната потребителска кошница. Само това е работеща мярка. Проверки на грамажа и етикетите няма да оказват помощ на хората.

На всички критици и скептици на нашето предложение желая да задам един въпрос: Как в Испания, Гърция, Франция може, а в България не може? Ние желаеме европейски ограничения. Поставяме в центъра на политиката индивида. Едно от първите неща, които ще предложим в идващия парламент е краткотрайно налагане на таван на цените на храните от дребната потребителска кошница ".



Проверки за нелоялни търговски практики се организират в цялата страна от през вчерашния ден. Основен фокус на инспекциите са нелоялните търговски практики в комерсиалните обекти, които могат да бъдат причина за голословно завишаване на цените на стоките.

Министърът на стопанската система Никола Стоянов уточни в изявление тази заран, че спад в цените на храните ще има, само че първо въпросът е какъв брой ще е той.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР