Лидерката на БСП Корнелия Нинова и група депутати внесоха проектодекларация,

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова и група депутати внесоха проектодекларация,
Коментари Харесай

Корнелия иска НС да приеме декларация срещу РСМ

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и група депутати внесоха проектодекларация, която Народното събрание да одобри в най-кратък период, като осъжда антибългарските настроения в някогашната югославска република Македония след следващия нечовечен побой, нанесен върху македонец с българско съзнание. В текста обаче още веднъж се стига до зложелател номер 1 на Нинова - президента Румен Радев, като съгласно нея депутатите трябвало изрично да отхвърлят тезата му, че София води нападателна политика по отношение на Скопие. 

Нинова желае депутатите да одобряват декларацията по този начин, че да се призоват управляващите в западната ни съседка да прекратят неотложно всички форми и проявления на езика на омразата и да влагат старания в създаване на добросъседство и съдействие, залегнали в контракта сред двете страни от 2017 година

Охвърля продължаващото отказване и омаловажаване на съществуващите проблеми с правата и сигурността на българите в страната, е друга точка от декларацията. А също така би трябвало да бъдат отстранени всички черни описи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР