Лидерите на Великобритания и ЕС днес трябва да навлязат в

...
Лидерите на Великобритания и ЕС днес трябва да навлязат в
Коментари Харесай

Рестарт на преговорите за Брекзит

Лидерите на Англия и Европейски Съюз през днешния ден би трябвало да навлязат в заключителния и извънредно значим кръг на комерсиалните договаряния за Брекзит. Нито в Лондон, нито в Брюксел обаче чакат прогрес на този стадий.
Надеждите в този момент се свързват с избраната за по-късно този месец среща на премиера Борис Джонсън с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, написа "Файненшъл таймс " и напомня, че в предните три кръга на договаряния не бяха решени главните противоречиви въпроси. От английска страна въпреки всичко се надяват, че тази среща ще даде "политически подтик " на договарянията.
Важно е до края на юни да се стигне до съглашение, с цел да може да бъде спазен графика за всеобхватно съглашение до края на годината. До края на юни също е и срокът да се контракти удължение на преходния интервал, въпреки че Борис Джонсън отхвърля тази опция.
Европейският съвет би трябвало да се събере на 19 юни, когато 27-те страни членки ще създадат равносметка на напредъка в договарянията за Брекзит, само че главната тематика ще е битката с ковид. Според политически наблюдаващи Европейски Съюз към този момент се притеснява, че английското държавно управление съзнателно се стреми към неуспех на договарянията.
Междувременно кметът на Лондон Садик Хан прикани преходния интервал, който изтича на 31 декември, да бъде продължен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР