Лидерите на Великобритания, Франция и Германия са единодушни, че споразумението

...
Лидерите на Великобритания, Франция и Германия са единодушни, че споразумението
Коментари Харесай

Меркел, Макрон и Мей подкрепят ядреното споразумение с Иран, Тръмп още мисли

Лидерите на Англия , Франция и Германия са единомислещи , че съглашението за иранската нуклеарна стратегия е най-хубавият метод да бъде спрян Техеран да се снабди с нуклеарно оръжия. Това заяви Даунинг стрийт, представен от Ройтерс.

 
Британският министър председател Тереза Мей е разговаряла по телефона с френския президент Еманюел Макрон и с немския канцлер Ангела Меркел .
 
Тримата са постигнали единогласие , че може да се наложи разширение на договорката, с цел да бъдат включени в обсега ѝ и други области като балистичните ракети, какво ще се случи след приключването ѝ, както и дестабилизиращата активност на Иран в района, се отбелязва в изказването.

Лидерите се ангажираха да продължат да работят в тясно съдействие и със Съединени американски щати в търсене на решение по какъв начин да се оправят с многочислените провокации, поставяни от Иран, в това число проблеми, които могат да бъдат обхванати от ново съглашение, добавя Даунинг стрийт.

 
Междувременно президентът Доналд Тръмп още не е взел решение за ориста на нуклеарното съглашение с Иран, съобщи неговият консултант по националната сигурност Джон Болтън, представен от Франс прес.
 
" Още няма решение по този въпрос ", сподели Болтън в изявление за телевизия Фокс нюз.
 
Тръмп би трябвало да разгласи на 12 май дали ще " скъса " съглашението, подписано през юли 2015 година след продължителни и сложни договаряния. Президентът изследва предлагането на френския му сътрудник Еманюел Макрон за започване на договаряния за ново съглашение с по-голям обсег, добави Болтън.
 
Програмата, с която Либия се отхвърли от нуклеарните си упоритости, би трябвало да послужи за модел за отвод на Северна Корея от нуклеарното оръжие, продължи съветникът по националната сигурност. Според нас е използван либийският модел от 2003-2004 година за обещания от севернокорейския водач Ким Чен-ун отк аз от нуклеарното оръжие, сподели Болтън.
 
През декември 2003 година тогавашният либийски водач Муамар Кадафи се отхвърли от програмата за създаване на нуклеарно оръжие, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР