Лидерите на тихоокеанските островни държави приветстваха обещанието на Съединените щати

...
Лидерите на тихоокеанските островни държави приветстваха обещанието на Съединените щати
Коментари Харесай

Камала Харис обеща по-голяма финансова подкрепа на тихоокеанските островни държави

Лидерите на тихоокеанските островни страни приветстваха обещанието на Съединените щати да утроят помощта за района за битка с противозаконния лов на риба, възстановяване на морската сигурност и справяне с изменението на климата след десетилетия на застой на финансирането от Съединени американски щати, оповестява организация Ройтерс.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис във видеообръщение към Форума на тихоокеанските острови в Сува в сряда сподели, че финансирането на Съединени американски щати за тихоокеанските острови ще бъде утроено до 60 милиона $ годишно за едно десетилетие, подлежащо на утвърждение от Конгреса.

Някои тихоокеански водачи се стремят да балансират упоритостите на Китай за търговия и връзки в региона на сигурността в района.

Харис прикани нациите да бъдат обединени, до момента в който неприятните артисти се стремят да подкопаят интернационалния ред, учреден на правила, без да ги посочва.

Признаваме, че през последните години тихоокеанските острови може да не са получили дипломатическото внимание и поддръжка , които заслужавате, сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР