Лидерите на страните от ЕС продължават да заседават в испанския

...
Лидерите на страните от ЕС продължават да заседават в испанския
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС обсъдиха миграцията и разширяването на Съюза на срещата в Гранада

Лидерите на страните от Европейски Съюз не престават да заседават в испанския град Гранада. Основните тематики на неофициалната среща на върха са миграцията, разширението на Европейски Съюз и стратегическите насоки за развиването на Европейски Съюз в идващите години. В срещата взе участие и българският министър председател Николай Денков.

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че преди да стартира нов стадий на разширение, Европейски Съюз би трябвало да промени метода на взимане на значими решения от единогласие към квалифицирано болшинство.

Според него би трябвало да се разиска и въпросът за финансирането и вноските на страните в европейския бюджет, когато в него бъдат признати нови членове.

Сериозна полемика провокира разискването на Пакта за миграцията, който включва оферти за по-добро ръководство по време на рецесии, по-ефективна отбрана на външните граници и партньорства с страните, от които идват миграционните потоци. Унгарският министър председател Виктор Орбан разгласи ясно, че страната му не поддържа Пакта за миграцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР